Głosowanie zakończone
Plebiscyt: MISTRZOWIE SMAKU

Wybieramy Kucharza Roku




Dawid Grzybowski – jestem kucharzem w Szpilce - bezpretensjonalnej knajpce serwującej dania uliczne z całego świata, działającej w Bielsku-Białej.


W gastronomii pracuję od 2019 roku (od 2016 licząc praktyki) i od razu zacząłem od skoku na głęboką wodę, rozpoczynając pracę właśnie w Szpilce. Przez te kilka lat pracowałem jeszcze w „Klub Miasto”, „Francja Elegancja” i „Noi Pizza”, by w marcu tego roku powrócić do miejsca, w którym się najwięcej nauczyłem, czyli do Szpilki. Poza pracą zawodową, prowadzę jeszcze warsztaty kulinarne na „Ulicy Kreatywnej” – placówce wsparcia dziennego działającej w Bielsku-Białej.


W Szpilce jestem kucharzem i odpowiadam za jakość wydawanych dań, wśród których jest moje ulubione Yaki Udon – makaron z wołowiną i warzywami w orientalnym sosie.



____________


UWAGA! Ważna informacja dla uczestników: warto zadbać o swoją prezentację

w plebiscycie - można dodać zdjęcia i opis lub zaktualizować dane


KLIKNIJ i EDYTUJ prezentację

____________


Czytaj więcej o plebiscycie na: www.dziennikzachodni.pl/mistrzowie-smaku