MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Co grillujemy?...
fot. pixabay

Grill: TOP 10 zasad zdrowego grillowania. Jak uniknąć szkodliwych lotnych związków i bakterii?

Co grillujemy?

Mięso rządzi! Kiełbasa zwłaszcza. Zdrowa? Niekoniecznie. Zwłaszcza, kiedy kupujemy ją jako gotowca, czyli przyprawioną i zapakowaną - wprost na grilla. Uważajcie, bo jest w niej mało mięsa, a sporo niebezpiecznych dodatków (wzmacniacze smaku, azotany, soli od groma).
Karkówki czy innych mięs też nie kupujcie gotowych na grilla. Marynujcie sami. Chuda wołowina czy drób też będą znakomite.
Pamiętajcie też o grillowaniu ryb. W folii z ziłami - pycha! I zdrowe!

I ważne: nie kładźcie na grilla mięsa prosto z lodówki. Powinno mieć temperaturę otoczenia.


Zobacz na kolejnych zdjęciach TOP 10 zasad zdrowego grillowania:











Zobacz również

Tragiczna sobota. Rekord utonięć w Polsce

NOWE
Tragiczna sobota. Rekord utonięć w Polsce

Jankesi szaleją na płotkach! A dzieci na to patrzą. Sami się przekonajcie [WIDEO]

NOWE
TYLKO U NAS
Jankesi szaleją na płotkach! A dzieci na to patrzą. Sami się przekonajcie [WIDEO]

Polecamy

Piast Gliwice ma nowego prezesa i nową Radę Nadzorczą

Piast Gliwice ma nowego prezesa i nową Radę Nadzorczą

Michał Kwiatkowski chce się znowu pokazać w najważniejszym kolarskim wyścigu świata

Michał Kwiatkowski chce się znowu pokazać w najważniejszym kolarskim wyścigu świata

Wyścig Solidarności. Końcowy triumf Tobiasza Pawlaka

Wyścig Solidarności. Końcowy triumf Tobiasza Pawlaka