Karczki, pstrągi, krewetki. Gwiazdy grillują, a my z nimi [PRZEPISY NA GRILLA]
Mielone z rusztu ze śliwką
Ten przepis zdradziła nam Ewa Wachowicz, która prowadzi telewizyjny program kulinarny
Składniki:
1/2 kg karczku lub łopatki 1 jajko 2 ząbki czosnku sól i pieprz 2 łyżki bułki tartej śliwki suszone boczek w plastrach
Przygotowanie:
Mięso zmielić, dodać jajko i posiekany czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić bułką tartą. Wyrobić. Patyczki do szaszłyków namoczyć. Na każdy nabić suszoną śliwkę. Jeśli owoce są zbyt suche, wcześniej namoczyć je w wodzie lub np. brandy. Obtoczyć zmielonym mięsem i ulepić z niego "cygaro". Owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczką. Upiec na grillu z każdej strony.