Karczki, pstrągi, krewetki. Gwiazdy grillują, a my z nimi [PRZEPISY NA GRILLA]
Banany z grilla, palce lizać
Przepis na grillowany deser owocowy przekazał nam Remigiusz Rączka, kucharz ze Śląska, prowadzący program kulinarny w TVP Katowice
Składniki:
banany
roztopiona czekolada
kokos
Przygotowanie:
Banany w skórce upiec na grillu w taki sposób, aby ta skórka całkowicie sczerniała. Jak podkreśla Remigiusz Rączka, skórki bananów po grillowaniu muszą być czarne jak węgiel. Gdy owoce są już gotowe, robimy na nich dwa nacięcia i odwijamy plaster skórki tak, aby dostać się do środka banana. Do tak powstałego otworu wsypujemy kokos i polewamy to miejsce czekoladą.
Jak to dokładnie zrobić? Zobaczycie w najbliższym odcinku "Rączka gotuje", w sobotę, 4 maja, o godz. 18.