![Nie na grillu, ale na ognisku. Tak swoją ulubioną potrawę...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/0f/60/517ed273f1fcc_o_large.jpg)
Karczki, pstrągi, krewetki. Gwiazdy grillują, a my z nimi [PRZEPISY NA GRILLA]
Kociołek z ognia a la Stasiak
Nie na grillu, ale na ognisku. Tak swoją ulubioną potrawę przygotowuje Grzegorz Stasiak, aktor kabaretowy i instruktor nauki jazdy
Składniki: receptura na cały kociołek
schab
pierś z kurczaka
boczek
2 żółte i 2 czerwone papryki
1 kg ziemniaków 1/2 kg pieczarek
1 szklanka wody sól i pieprz gałka muszkatołowa liść laurowy kociołek na trójnogu, nieżeliwny
Przygotowanie:
Schab i kurczaka pokroić w kostkę. Ułożyć je jako pierwszą warstwę w kociołku. Na mięsie położyć paprykę, żółtą i czerwoną, również pokrojone w kostkę oraz podobnie przygotowane pieczarki. Potrawę doprawić pieprzem i solą. Dodać gałkę muszkatołową i liść laurowy. Wszystko zalać szklanką wody. Kociołek umieścić nad ogniskiem.