1 z 23
Następne
Kolacja dla dwojga? Łatwe przepisy na romantyczną kolację - zaskocz swoją drugą połówkę i zrób je sam! Są pyszne i zrobią wrażenie
Kolacja dla dwojga? Poznaj łatwe przepisy na romantyczną kolację
Musaka
Składniki dla 8 porcji
Bakłażan 480 g 2 sztuki
Cukinia 1200 g 3 sztuki
Oliwa z oliwek 70 ml 6 łyżek
Cebula 200 g 2 sztuki
Mięso mielone wieprzowo-wołowe 1000 g 2 opakowania
Przecier pomidorowy bez soli 500 g 1 opakowanie
Wino czerwone wytrawne 100 g 0,4 szklanki
Mleko 1,5% 600 ml 2.4 szklanki
Masło 120 g 0.6 opakowania
Mąka pszenna typ 500 100 g 0.8 szklanki
Ser Feta 200 g 1 opakowanie
Żółtko jajka 2 szt.
Przepis na musaka krok po kroku
Rozgrzej patelnię grillową.
Bakłażany i cukinię pokrój w plastry, posól i zgrilluj z obu stron.
W garnku rozgrzej oliwę z oliwek.
Dodaj drobno posiekane cebule i zeszklij.
Do cebuli dodaj mięso mielone i dokładnie je podsmaż rozdrabniając łyżką drewnianą.