Do konkursu stanęło około 40 produktów oraz 7 potraw. Pierwsze miejsce w kategorii produkty pochodzenia zwierzęcego przypadło oscypkowi z Koniakowa Piotra Kohuta, co jest równoznaczne z nominacją do Złotej Perły. Nominację do Czarnej Perły otrzymały cukierki "kopalnioki" i bryndza wołoska wędzona z Koniakowa.
Ogłoszenie wyników 13 września w Poznaniu podczas Międzynarodowych Targów Spożywczych Polagra-Food. W roku 2009 Piotr Kohut otrzymał w Poznaniu Perłę dla województwa śląskiego za jagniecinę beskidzką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?