Aby przyrządzić rybę z ziemniakami potrzebujemy: 1 kg ziemniaków, sól i pieprz, oliwę, zioła, 2 filety białej ryby, każdy po 200 g, 3 łyżki masła, cytrynę. Ziemniaki kroimy w plastry, smarujemy oliwą, przyprawiamy i smażymy w piekarniku (220 st. przez 30 min). Filety posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy na patelni grillowej 5-10 minut. Podajemy z masłem i ćwiartkami cytryny.
WRÓŻKA GRAŻYNA PRZEWIDUJE WYNIKI DZISIEJSZYCH MECZÓW. ZOBACZ
Na naleśniki potrzebujemy 100 g mąki, szklankę mleka, jajko, olej, łyżkę cukru, sól. Po wyrobieniu ciasta - smażymy placki. Nakładamy na nie konfiturę z rabarbaru i daktyli. Do jej przyrządzenia potrzebujemy pół kilo rabarbaru, pół szklanki soku pomarańczowego, 20 daktyli i 3 łyżki cukru. Rabarbar i daktyle kroimy i dusimy na patelni wraz z sokiem i cukrem aż zgęstnieje. Konfiturą smarować naleśniki, składać i podawać najlepiej polane syropem klonowym.
WSZYSTKO O EURO 2012 NA DZIENNIKZACHODNI.PL W NASZYM SERWISIE SPECJALNYM
*Euro 2012 w DZ: eksperci typują wyniki meczów, wywiady z gwiazdami, strefa kibica
*Nowy podział Śląska: koniec woj. opolskiego i śląskiego, wspólne górnośląskie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?