Pory roku w kuchni. Najlepsze przepisy na dania z pora!
Zielone liście pora ukazują się w sklepach, ogrodach i na straganach – to znak, że nadszedł czas na smaczne przepisy właśnie z tego warzywa! Delikatny, cebulowy...
Sok z buraka i jego magiczne właściwości. Dlaczego warto wprowadzić go do diety?
Sok z buraka to prawdziwy magiczny eliksir zdrowia, który wnosi do naszej diety nie tylko wyjątkowy smak, ale przede wszystkim niezwykłe właściwości...
Pierogi lub barszcz można przygotować wcześniej. Zamroź, a potem wyjmij na święta
Jak ułatwić sobie przygotowania do świąt Bożego Narodzenia? Mrożąc. Nawet najlepsze gospodynie zawczasu lepią pierogi, aby tuż przed Wigilią oszczędzić sobie...
Mnóstwo grzybów w lasach! Sprawdź na mapie grzybów, gdzie rosną teraz borowiki
Rekordowy wysyp grzybów w lasach. Ciepły i wilgotny listopad to najlepsza pora na zbieranie grzybów. W lasach obrodziły teraz m.in. kanie, rydze, borowiki i...
Jerozolima do zjedzenia. Książka równie smakowita, jak jej poprzedniczki w serii
To nie jest dobry moment – z uwagi na wojenną zawieruchę – by wyruszać w podróż do Jerozolimy, ale za to znakomity, by poznać to miasto dzięki książce, która...
Kiedy i jak solić, by nie przesolić? Oto kluczowe zasady dla smacznych posiłków
Sól jest najpopularniejszą przyprawą w kuchni. Jest nie tylko wzmacniaczem smaku, ale także pozwala kontrastować słodki i kwaśny smak. Solenie zupy, ziemniaków...
Jak zrobić idealne kotlety schabowe? Wypróbuj tradycyjny przepis na obiad
Jednym z najpopularniejszych dań obiadowych w Polsce są kotlety schabowe. Prawidłowo przygotowane są przede wszystkim soczyste, aromatyczne i mają apetycznie...
Tego potrzebujesz w kuchni. Zobacz ranking 10 najbardziej przydatnych sprzętów
Urządzasz od zera kuchnię w nowym mieszkaniu? A może planujesz remont dotychczasowej przestrzeni, w której przygotowujesz posiłki? Z naszym kuchennym...
Orzechy włoskie rozłupiesz bez dziadka do orzechów. Tak sprytnie obierzesz je w mig
Orzechy włoskie chętnie wykorzystujemy do przygotowania dań i deserów, szczególnie w okresie świątecznym. To również smaczna i zdrowa przekąska. Niestety...
Dania w ekspresowym stylu. Przepisy z mikrofalówki, które zaoszczędzą Twój czas!
Zapomnij o długich godzinach spędzonych w kuchni. Przyszłość należy do przepisów z mikrofalówki! Gotowanie nigdy nie było takie łatwe, szybkie i smaczne. Odkryj...
Gdzie i kiedy zbierać prawdziwki?
Grzyby 2023. Borowik szlachetny (Boletus edulis) – poznaj bogactwo zalet oraz wartości odżywczych borowików. Dowiedz się, jak zbierać borowiki i na co zwrócić...
Rodzaje kasz w kuchni. Co zrobić z gryczanej, a co z jęczmiennej?
O kaszy często słyszymy, rozmawiamy, ale czy często serwujemy ją w swoim jadłospisie? Jesień wielu z nas wprawia w melancholijny, niekiedy ponury nastrój. Warto...
Fit zamiennik makaronu. Będziesz się zajadać i nie przytyjesz!
Jesień to idealny czas na przepisy z dynią. Chętnie robimy z niej zupy, dodajemy do ciast czy pijemy pumpkin spice latte. Mniej popularna dynia makaronowa może...
Kiszonki jako naturalny probiotyk. Nie tylko kapustę można włożyć do słoika
Kiszonki z warzyw to idealny pomysł na wsparcie odporności. Dziś „zdrowie” to hasło-klucz do naszego szczęścia. Jak zatem zadbać o siebie i nie dać się...
Szukasz pomysłu na niecodzienny obiad? Wypróbuj przepis na flaki po warszawsku
Flaki wołowe to tradycyjne danie, które w wielu domach podawane jest na sylwestra lub na obiad w Nowy Rok. Jednak można zrobić je na codzienny obiad na jesień i...
Lifehacki, które odmienią twoją kuchnię. Ułatwiają, odmieniają i pomagają!
Nikt nie lubi tracić czasu na stanie pół dnia w kuchni. Na szczęście wraz z rozwojem internetu i wymianie doświadczeń w gotowaniu, w sieci zaczęły pojawiać się...
Mało znany w Polsce przysmak. Słynie z właściwości zdrowotnych
Kasztany jadalne są smakołykiem o wiele bardziej popularnym na południu Europy, niż w Polsce, ale i tutaj mają swoich zwolenników. Wiele osób zna je w formie...
Rozpływają się w ustach! Sprawdź przepis na domowe krówki
Krówki są jednymi z najbardziej lubianych słodyczy w Polsce. Te pyszne, miękkie cukierki rozpływają się w ustach. Wykonuje się je zaledwie z kilku prostych...
Kalafior nie ma szans z cebulą. Jak długo da się przechowywać warzywa?
Warzywa po zbiorze mogą służyć nam jeszcze dłuższy czas, choć nie wszystkie przez wiele tygodni. Sprawdzamy, jak długo da się przechowywać warzywa w dobrej...
Pyszny dodatek do obiadu na zimę, czyli buraczki w słoikach. Jak je zrobić? Przepis
Jesienią buraki to jedne z popularniejszych warzyw. Nic dziwnego, te warzywa są pełne nie tylko smaku, ale i witamin, które warto zamknąć w słoiki. Dzięki...
Mole spożywcze zanieczyszczają żywność. Co się stanie, kiedy niechcący je zjesz?
Mole spożywcze to nieproszeni goście, którzy często zadomowiają się na dłużej w naszych kuchniach. Kiedy tylko je zauważymy, powinniśmy działać! W innym...
Piwo z jajkiem pysznie smakuje i rozgrzewa. Pomoże też przy przeziębieniu
Piwo z jajkiem, choć brzmi nietypowo, nie tylko wyśmienicie smakuje, ale też rozgrzewa, a nawet ma właściwości zdrowotne. Aromatyczny, pachnący koglem-moglem...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 4 dni temu w kategorii Przemysł chemiczny
Dodano 4 dni temu w kategorii Konstrukcje stalowe
Dodano 5 dni temu w kategorii Sprzęt i akcesoria dla przemysłu
Dodano 6 dni temu w kategorii Budowa domów