1 z 18
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki
Świeże krewetki (bez skorupek)
Sok z jednej cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
1 łyżeczka posiekanej świeżej bazylii
1 łyżeczka posiekanej świeżej pietruszki
1 łyżeczka suszonego oregano
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
W misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, czosnek, bazylię, pietruszkę, oregano, sól i pieprz.
Dodaj krewetki do marynaty i dokładnie wymieszaj, aby je obłożyć.
Odstaw krewetki w marynacie na około 15-30 minut.
Rozgrzej grill do średniej temperatury.
Umieść krewetki na grillu i grilluj przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż staną się różowe i dobrze się podsmażą.
Podawaj grillowane krewetki natychmiast, posypane świeżymi ziołami i skropione sokiem z cytryny.