2 z 18
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki
Pierś z kurczaka, pokrojona na plastry
2 awokado, obrane i pokrojone w kostkę
1 czerwona cebula, pokrojona w cienkie piórka
1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
Sałata mieszana
Sos vinegret: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu winnego, sól, pieprz i opcjonalnie sok z cytryny
Sposób przygotowania
Grilluj plastry kurczaka na rozgrzanym grillu przez około 4-5 minut z każdej strony, aż będą dobrze przypieczone i gotowe w środku.
W dużym naczyniu wymieszaj sałatę, awokado, cebulę i paprykę.
Dodaj grillowany kurczak do sałatki.
W oddzielnej miseczce wymieszaj składniki sosu vinegret.
Polej sałatkę przygotowanym sosem i delikatnie wymieszaj.
Podawaj sałatkę na świeżo, udekorowaną świeżymi ziołami i skropioną dodatkową porcją sosu, jeśli chcesz.