3 z 18
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki
Kiełbaski, pokrojone na kawałki
Papryka czerwona, pokrojona na dużą kostkę
Cebula, pokrojona na duże plastry
Pomidory koktajlowe
Pieczarki, oczyszczone i pokrojone na połówki
Oliwa z oliwek
Sól i pieprz do smaku
Przyprawy: papryka słodka, czosnek granulowany, zioła prowansalskie (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
Na drewniane lub metalowe patyczki do szaszłyków nakładaj warzywa i kiełbaski, naprzemiennie.
Skrop całość oliwą z oliwek i posyp przyprawami oraz solą i pieprzem.
Grilluj szaszłyki na średnim ogniu przez około 10-15 minut, często obracając, aż warzywa i kiełbaski zaczną się rumienić i dobrze się usmażą.
Podawaj szaszłyki gorące, jako samodzielne danie lub jako dodatek do sałatek lub pieczywa.