3 z 16
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tortellini w sosie szpinakowym
Składniki:
450g mrożonego szpinaku (liście)
1 łyżka oleju rzepakowego
2 ząbki czosnku
200ml bulionu warzynego lub drobiowego (rosołu)
250g mascarpone
250g tortellini ze szpinakiem i ricottą
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Tortellini ugotować w osolonej wodzie wg opisu na opakowaniu (najlepiej żeby było ugotowane al dente).
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć czosnek (ok. 30 sekund). Następnie dodać szpinak, podsmażyć aż się rozmrozi. Dodać bulion i mascarpone, wymieszać. Gdy nadmiar płynów nieco odparuje dodać ugotowany makaron tortellini, wymieszać. Dusić jeszcze przez ok. 3-5 minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego!