Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Tortellini w sosie szpinakowym

Składniki:

450g mrożonego szpinaku (liście)
1 łyżka oleju rzepakowego
2 ząbki czosnku
200ml bulionu warzynego lub drobiowego (rosołu)
250g mascarpone
250g tortellini ze szpinakiem i ricottą
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Tortellini ugotować w osolonej wodzie wg opisu na opakowaniu (najlepiej żeby było ugotowane al dente).
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć czosnek (ok. 30 sekund). Następnie dodać szpinak, podsmażyć aż się rozmrozi. Dodać bulion i mascarpone, wymieszać. Gdy nadmiar płynów nieco odparuje dodać ugotowany makaron tortellini, wymieszać. Dusić jeszcze przez ok. 3-5 minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Nie masz czasu na stanie w kuchni? Te obiady zrobisz w 15 minut! Kurczak, makarony, egzotyczne potrawy, w krótkim czasie

Obiady, które zrobisz w 15 minut. Nie marnuj czasu w kuchni - sprawdź pyszne przepisy

Zobacz również

Ekomajówka w Oświęcimiu. Było mnóstwo atrakcji i akcja "Kwiaty za elektrograty"

Ekomajówka w Oświęcimiu. Było mnóstwo atrakcji i akcja "Kwiaty za elektrograty"

Po wygranej Puszczy Niepołomice szanse Korony na utrzymanie zmalały do minimum

Po wygranej Puszczy Niepołomice szanse Korony na utrzymanie zmalały do minimum

Polecamy

Wypadek na ulicy Wodzisławskiej w Żorach. Są utrudnienia w ruchu!

Wypadek na ulicy Wodzisławskiej w Żorach. Są utrudnienia w ruchu!

Dlaczego Oleksandr Usyk nosił tajemnicze opaski na bicepsach?

Dlaczego Oleksandr Usyk nosił tajemnicze opaski na bicepsach?

Turniej ATP w Rzymie. Awans Zielińskiego i Nysa do drugiej rundy debla

Turniej ATP w Rzymie. Awans Zielińskiego i Nysa do drugiej rundy debla