MKTG SR - pasek na kartach artykułów
10 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Smażenie w woku (albo bardzo mocno rozgrzanej patelni) to...
fot. lukinIgor/pixabay.com

Nie masz pomysłu na kolację, która nie tuczy? Skorzystaj z tych propozycji! Wyjaśniamy też, o której jeść kolację i ile powinna mieć kalorii

Warzywa z mięsem z woka

Smażenie w woku (albo bardzo mocno rozgrzanej patelni) to sposób na szybkie i smaczne przygotowanie dań na bazie warzyw. W przeciwieństwie do tradycyjnego smażenia trwa ono zdecydowanie krócej i nie powoduje tak niekorzystnych zmian w produktach, a to dlatego, że dzięki mieszaniu ich kontakt z rozgrzaną powierzchnią jest bardzo krótki. Na ich powierzchni tworzy się warstwa, która zamyka w środku wilgoć i smak, i chroni składniki odżywcze przed rozkładem. Do niewielkiej ilości chudego mięsa (najlepiej drobiowego) można dodawać wszelkie rodzaje warzyw w dowolnych proporcjach.

Zobacz również

Scena centrum Kato - Muzyka na żywo na tarasach Katowice

Scena centrum Kato - Muzyka na żywo na tarasach Katowice

Termin zamknięcia skrzyżowania w Mostach przesunięty o miesiąc

Termin zamknięcia skrzyżowania w Mostach przesunięty o miesiąc

Polecamy

Rybnik: Trwają poszukiwania nowego dyrektora Centrum Inwestycji. Zgłosiło się 13 osób

Rybnik: Trwają poszukiwania nowego dyrektora Centrum Inwestycji. Zgłosiło się 13 osób

Niewybuch znaleziony w Kaletach. Na miejsce wezwano saperów

Niewybuch znaleziony w Kaletach. Na miejsce wezwano saperów

Pyszny sok z truskawek do herbaty i deserów. Nie potrzebujesz sokownika

Pyszny sok z truskawek do herbaty i deserów. Nie potrzebujesz sokownika