MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Pyszne łazanki z kapustą kiszoną i boczkiem

Składniki:

1 kilogram kiszonej kapusty
0,5 kilograma makaronu łazanki
0,5 kilograma wędzonego boczku
2 cebule
2 listki laurowe
3 ziela angielskie
Sól,pieprz
Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia.Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, dodajemy listki laurowe i ziarna ziela angielskiego, zalewamy niewielką ilością wody. Gotujemy pod przykryciem do miękkości, ostudzoną kapustę odciskamy i kroimy. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy boczek oraz cebulę, smażymy do momentu aż cebula i boczek się zrumieni .Dodajemy pokrojoną kapustę, smażymy na małym ogniu przez kilka minut. Dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy jeszcze przez 5 minut.

Nie masz pomysłu na obiad? Mamy przepisy na cały tydzień! Pyszne dania dla każdego... Koniecznie spróbuj.

Nie masz pomysłu na obiad? Mamy przepisy na cały tydzień! Pyszne dania dla każdego...

Zobacz również

Memoriał Janusza Kusocińskiego: polskie wiktorie na Stadionie Śląskim

Memoriał Janusza Kusocińskiego: polskie wiktorie na Stadionie Śląskim

Już dzisiaj inauguracja Miedzichowskich Eko-Jarmarków!

Już dzisiaj inauguracja Miedzichowskich Eko-Jarmarków!

Polecamy

13-latka na wycieczce szkolnej w Zatorze... urodziła dziecko

13-latka na wycieczce szkolnej w Zatorze... urodziła dziecko

Squid Game sezon 2 – wiemy, kiedy premiera

NOWE FAKTY
Squid Game sezon 2 – wiemy, kiedy premiera

Piłkarski ROW Rybnik jako pierwszy na Śląsku wprowadza na mecze ekologiczne kubki

Piłkarski ROW Rybnik jako pierwszy na Śląsku wprowadza na mecze ekologiczne kubki