MKTG SR - pasek na kartach artykułów
1 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Zapiekanka ziemniaczana

Składniki: ziemniaki, masło (około pół kostki na 1,5 kilograma ziemniaków), sól, pieprz.

Sposób przygotowania: ziemniaki obierz, opłucz, następnie pokrój na jak najcieńsze plasterki. Miękkim masłem wysmaruj naczynie do zapiekania, resztę rozpuść. Plasterki ziemniaków układaj „na zakładkę”, smarując warstwy masłem, a także delikatnie doprawiając solą i pieprzem. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 50-60 minut, do zrumienienia wierzchu. Podawaj od razu.

Nie masz pomysłu na obiad? Pomożemy! Mamy przepisy na cały tydzień. Zaskocz domowników pysznymi, nowymi daniami

Nie masz pomysłu na obiad? Mamy przepisy na cały tydzień!

Zobacz również

Niedziela na targowisku rolniczym w Sławnie bardzo udana. Zdjęcia

NOWE
Niedziela na targowisku rolniczym w Sławnie bardzo udana. Zdjęcia

Festiwal w Limanowej z dofinansowaniem w kwocie 50 tys. zł

Festiwal w Limanowej z dofinansowaniem w kwocie 50 tys. zł

Polecamy

Manchester City przegrał mistrzostwo Anglii

Manchester City przegrał mistrzostwo Anglii

Wypadek w Tychach. Auto wjechało w rowerzystę

Wypadek w Tychach. Auto wjechało w rowerzystę

Serwal afrykański uciekł z prywatnej hodowli. Może pojawić się na obrzeżach Śląskiego

Serwal afrykański uciekł z prywatnej hodowli. Może pojawić się na obrzeżach Śląskiego