MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Makaron z tuńczykiem

Składniki: puszka tuńczyka w oleju w kawałkach, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, dwa dojrzałe pomidory, natka pietruszki, sól, pieprz, około 200-250 gramów makaronu.

Sposób przygotowania: cebulę i czosnek drobno posiekaj, przesmaż na oleju odsączonym z tuńczyka, a jeśli jest go za mało, dodaj oliwy z oliwek. Następnie na patelnię dorzuć tuńczyka, smaż jeszcze 2-3 minuty co jakiś czas delikatnie mieszając. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do reszty, dopraw solą, pieprzem, dodaj posiekaną pietruszkę. Duś około 3 minut. Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem. Gotowe!

Nie masz pomysłu na obiad? Pomożemy! Mamy przepisy na cały tydzień. Zaskocz domowników pysznymi, nowymi daniami

Nie masz pomysłu na obiad? Mamy przepisy na cały tydzień!

Zobacz również

Wyniki PKO Gdynia Półmaratonu 2024

Wyniki PKO Gdynia Półmaratonu 2024

Sprawdź co Cię czeka w najbliższym tygodniu - Horoskop. Wróżka Roma przepowiada

Sprawdź co Cię czeka w najbliższym tygodniu - Horoskop. Wróżka Roma przepowiada

Polecamy

13-latka na wycieczce szkolnej w Zatorze... urodziła dziecko

13-latka na wycieczce szkolnej w Zatorze... urodziła dziecko

Piłkarski ROW Rybnik jako pierwszy na Śląsku wprowadza na mecze ekologiczne kubki

Piłkarski ROW Rybnik jako pierwszy na Śląsku wprowadza na mecze ekologiczne kubki

Kardiolodzy jastrzębskiego szpitala mogą już przeprowadzać zabieg litotrypsji

Kardiolodzy jastrzębskiego szpitala mogą już przeprowadzać zabieg litotrypsji