3 z 15
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Makaron z tuńczykiem
Składniki: puszka tuńczyka w oleju w kawałkach, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, dwa dojrzałe pomidory, natka pietruszki, sól, pieprz, około 200-250 gramów makaronu.
Sposób przygotowania: cebulę i czosnek drobno posiekaj, przesmaż na oleju odsączonym z tuńczyka, a jeśli jest go za mało, dodaj oliwy z oliwek. Następnie na patelnię dorzuć tuńczyka, smaż jeszcze 2-3 minuty co jakiś czas delikatnie mieszając. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do reszty, dopraw solą, pieprzem, dodaj posiekaną pietruszkę. Duś około 3 minut. Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem. Gotowe!