4 z 16
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pieczone nadziewane bataty z pastą z awokado
Składniki:
- 3-4 bataty
- 1 dojrzałe awokado
- 1/4 cebuli czerwonej
- sok z 1/2 malej limonki
- garść świeżej kolendry
- 5 sztuk pomidorów suszonych w oleju
- garść prażonych orzechów laskowych
- świeże chilli wedle uznania
- 1/4 świeżej papryki czerwonej
Sposób przygotowania:
Bataty umyj pod wodą. po nakłuwaj widelcem - dość intensywnie. Wstaw do nagrzanego piekarnika, pieczemy do miękkości na blaszce, u mnie godzina temp 190 stopni C.
Z pozostałych składników przygotuj pastę do batatów, dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki. Całość obsyp intensywnie uprażonymi na suchej patelni orzechami laskowymi, posyp świeżą kolendrą.