MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 38
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Domową krówkę przyrządzano z mleka, cukru, masła, cukru...
fot. pixabay, Wikipedia, demotywatory, kwejk, aniagotuje, Katarzyna Puczyńska/archiwum polskapress

Pamiętacie kulinarne przysmaki PRL-u? Za tą kuchnią "z niczego" tęskni wielu. Co Wam najbardziej smakowało?

Domowa krówka

Domową krówkę przyrządzano z mleka, cukru, masła, cukru waniliowego. Składniki mieszało się i podgrzewało aż do rozpuszczenia. Gotową wylewało na płaskie naczynie lub do pojemniczka na kostki lodu. Po ostudzeniu i schłodzeniu w lodówce kroiło się na kawałki, krówki.

Zobacz również

Gigantyczny pożar zabytkowego pustostanu. Na miejscu aż 11 zastępów strażaków

Gigantyczny pożar zabytkowego pustostanu. Na miejscu aż 11 zastępów strażaków

Adrenalina i emocje! Kielczanie podziwiali Monster Truck Show przy Suzuki Arena

Adrenalina i emocje! Kielczanie podziwiali Monster Truck Show przy Suzuki Arena

Polecamy

Cztery restauracje odznaczone gwiazdkami Michelin! To rzut beretem z Polski

Cztery restauracje odznaczone gwiazdkami Michelin! To rzut beretem z Polski

Wieczne Polowanie w Wiedźminie 3, czyli darmowa nowość już dostępna

Wieczne Polowanie w Wiedźminie 3, czyli darmowa nowość już dostępna

Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

GORĄCY TEMAT
Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu