MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 39
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Domową krówkę przyrządzano z mleka, cukru, masła, cukru...
fot. pixabay, Wikipedia, demotywatory, kwejk, aniagotuje, Katarzyna Puczyńska/archiwum polskapress

Pamiętacie kulinarne przysmaki PRL-u? Za tą kuchnią "z niczego" tęskni wielu. Co Wam najbardziej smakowało?

Domowa krówka

Domową krówkę przyrządzano z mleka, cukru, masła, cukru waniliowego. Składniki mieszało się i podgrzewało aż do rozpuszczenia. Gotową wylewało na płaskie naczynie lub do pojemniczka na kostki lodu. Po ostudzeniu i schłodzeniu w lodówce kroiło się na kawałki, krówki.

Zobacz również

Nowy serwis połączy port w Gdańsku z brytyjskimi portami Teesport i Tilbury

Nowy serwis połączy port w Gdańsku z brytyjskimi portami Teesport i Tilbury

Szaleństwa na torze, czyli Wrak Race w Paterku. Wszystko dla ciężko chorego Olusia

Szaleństwa na torze, czyli Wrak Race w Paterku. Wszystko dla ciężko chorego Olusia

Polecamy

Zderzenie samochodów osobowych w Cieszynie. Droga jest częściowo nieprzejezdna

Zderzenie samochodów osobowych w Cieszynie. Droga jest częściowo nieprzejezdna

Najlepsze kolory na upał. Noś je, kiedy z nieba leje się żar

Najlepsze kolory na upał. Noś je, kiedy z nieba leje się żar

Pożary w Grecji: MSZ wydało komunikat dla Polaków

Pożary w Grecji: MSZ wydało komunikat dla Polaków