5 z 39
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Domową krówkę przyrządzano z mleka, cukru, masła, cukru...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/e7/1e/64561faac0336_o_large.jpg)
fot. pixabay, Wikipedia, demotywatory, kwejk, aniagotuje, Katarzyna Puczyńska/archiwum polskapress
Pamiętacie kulinarne przysmaki PRL-u? Za tą kuchnią "z niczego" tęskni wielu. Co Wam najbardziej smakowało?
Domowa krówka
Domową krówkę przyrządzano z mleka, cukru, masła, cukru waniliowego. Składniki mieszało się i podgrzewało aż do rozpuszczenia. Gotową wylewało na płaskie naczynie lub do pojemniczka na kostki lodu. Po ostudzeniu i schłodzeniu w lodówce kroiło się na kawałki, krówki.