MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 39
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tatar wołowy obok zimnych nóżek był sztandarowa zakąską do...
fot. pixabay, Wikipedia, demotywatory, kwejk, aniagotuje, Katarzyna Puczyńska/archiwum polskapress

Pamiętacie kulinarne przysmaki PRL-u? Za tą kuchnią "z niczego" tęskni wielu. Co Wam najbardziej smakowało?

Tatar wołowy

Tatar wołowy obok zimnych nóżek był sztandarowa zakąską do wódki. Najczęściej podawano go z żółtkiem, cebulą, korniszonami i marynowanymi grzybkami. Klasyczny tatar powinien był zrobiony z wołowiny, jednak w czasach PRL mięso było towarem deficytowym, zwłaszcza wołowina. Można było zastąpić ją mięsem wieprzowym, „podkolorowanym” nieco koncentratem z buraczków…

Zobacz również

20. urodziny Kolby

NOWE
20. urodziny Kolby

La Luna – Dobra kawa i zabawa!
Artykuł sponsorowany

NOWE
La Luna – Dobra kawa i zabawa!

Polecamy

Pierwsze problemy na basenie Rajska Fala w Żorach. Wyłączono brodzik i plac zabaw

Pierwsze problemy na basenie Rajska Fala w Żorach. Wyłączono brodzik i plac zabaw

Pożar altany w Katowicach. Nad ranem ogień zajął całą konstrukcję

Pożar altany w Katowicach. Nad ranem ogień zajął całą konstrukcję

Wojciech Nowicki: Wszystko podporządkowuję igrzyskom olimpijskim

Wojciech Nowicki: Wszystko podporządkowuję igrzyskom olimpijskim