Ciasto murzynek przepis:
Ciasto murzynek składniki:
3 szklanki mąki
2 szklanki kefiru
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki sody
2 czubate łyżki kakao
1/2 margaryny
5 jajek
Ciasto murzynek sposób przygotowania:
Margarynę wrzucamy do miski razem z 5 całymi jajkami i cukrem. Mieszamy tak długo, aż masa będzie jednolita. Dodajemy kefir, dwie łyżeczki cukru waniliowego, sodę i kakao. Mieszamy.
Kiedy masa jest jednolita przelewamy ją na średniej wielkości blaszkę. Wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika (Do 180 stopni) na 30 minut.
Górę ciasta murzynek można polać roztopioną czekoladą.
*DŁUGOTERMINOWA PROGNOZA POGODY NA PAŹDZIERNIK 2013
*Największe wydarzenia sportowe lat 70. WYBIERZ I ZAGŁOSUJ [PLEBISCYT DZ]
*Najpiękniejsze Polki w Kalendarzu Charytatywnym 2014 [ODWAŻNE ZDJĘCIA]
*Najlepsze przepisy na pyszne dania GOTUJ Z DZIENNIKIEM ZACHODNIM
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?