Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Robert Sowa gotował w tyskiej szkole

JOL
Fot. Jolanta Pierończyk
Była to inauguracja 2. edycji projektu "Zdrowa szkoła". Jest to cykl szkoleń na temat zdrowego żywienia oraz pokazów przyrządzania prostych, zdrowych potraw.

Druga edycja projektu "Zdrowa szkoła" zaczęła się w tyskim Zespole Szkół nr 7, czyli w szkole kształcących przyszłych kucharzy. Znani z telewizji Robert Sowa, Grzegorz Łapanowski i Konrad Birek znowu ruszyli w trasę, by promować zdrowe jedzenie i zachęcać do kulinarnych eksperymentów. Przed nimi jeszcze dziewięć szkół, m.in. w Warszawie, Łodzi, Krakowie, Grodzisku Mazowieckim.

Szkoła tyska była jedyna na Śląsku, w której odbył się ten szczególny pokaz (z udziałem nauczycieli) przyrządzania prostych, zdrowych potraw. Zwłaszcza w oparciu o ryby. Hasłem programu jest bowiem "Przejdź z kości na ości".

Grzegorz Łapanowski zachęcał do łączenia ryb, a zwłaszcza łososia norweskiego, z potrawami regionalnymi. Zapewniał, że doskonale smakuje z bryndzą kozią, jagnięciną czy boczkiem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!