MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wystarczy zebrać umyte obierki warzywne, korzenie, łodygi,...
fot. pixabay.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Wywar warzywny

Wystarczy zebrać umyte obierki warzywne, korzenie, łodygi, końcówki i liście. Pokroić je na kawałki podobnego rozmiaru, przechowywać w zamrażarce, aż uda się uzbierać około 2 pełnych szklanek. Upewnij się aby były tam obierki cebuli, marchewki i selera, które nadadzą wywarowi doskonałego smaku. Zebrane skórki wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj co najmniej przez godzinę. Następnie możesz wywar przelać do opakowania na kostki do lodu i używać wedle potrzeby.

Zobacz również

Piknik Charytatywny 2024 na Wyspie Młyńskiej w Bydgoszczy. Zdjęcia

NOWE
Piknik Charytatywny 2024 na Wyspie Młyńskiej w Bydgoszczy. Zdjęcia

Noc Muzeów 2024 w Muzeum Ziemi Pałuckiej w Żninie

Noc Muzeów 2024 w Muzeum Ziemi Pałuckiej w Żninie

Polecamy

Poznaliśmy drugiego zastępcę prezydenta Chorzowa

Poznaliśmy drugiego zastępcę prezydenta Chorzowa

Piast Gliwice przegrał w sądzie z Jarosławem Kaszowskim. O co poszło?

Piast Gliwice przegrał w sądzie z Jarosławem Kaszowskim. O co poszło?

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!