6 z 27
Poprzednie
Następne
Śląska Wielkanoc 2022. Przepisy na potrawy wielkanocne - tradycyjne i te nowoczesne. Przygotuj wspaniałą ucztę dla całej rodziny
,Śląskie hekele
Składniki:
- 0,5 kg śledzi matiasów,
- 2 duże cebule,
- 4 ogórki konserwowe,
- 2 małe jabłka,
- 2 łyżki musztardy.
Sposób przygotowania:
Przede wszystkim warto pamiętać o tym, by nie moczyć śledzi. Jeśli chodzi zaś o ostatni składnik, tj. musztardę, to dwie łyżki nie są obowiązkowe ani ograniczające - można jej dodać wedle uznania, do smaku. Wszystkie składniki kroimy dokładnie w kostkę, a później umieszczamy w naczyniu. Następnie mieszamy całość i doprawiamy, również według uznania. Po wymieszaniu wszystkiego wystarczy wydzielić porcje i można jeść. Smacznego!
autor przepisu: Koło Gospodyń Wiejskich ,,Moszczenica”