Smaczne dania na Wielkanoc [KUP SOBOTNI DZ - DOSTANIESZ RABAT]
Sola ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Składniki: filet z soli liście szpinaku ser pleśniowy masło sól śmietana 30 proc.
Przygotowanie: Liście szpinaku dusimy na maśle, a następnie dodajemy do nich ser pleśniowy, przyprawiamy solą do smaku. Filety z soli przysmażamy na maśle, następnie zawijamy w filet z soli farsz z liści szpinaku, gotowe ruloniki dusimy kilka minut pod przykryciem. Do uzyskanego podczas duszenia sosu rybnego dodajemy śmietanę, ewentualnie dla koloru dodajemy szafran.
Przepis poleca Jolanta Jakubowska, właścicielka znanej m.in. z "Kuchennych rewolucji" restauracji Pod Prosiakiem (ul. Armii Krajowej 5a, tel.: 32 328 66 06, 502 545 967, www.podprosiakiem.pl)
1. Zestaw: Królik w rozmarynie + ciasto wielkanocne seromak (42 zł) - 5 proc. rabatu dla Czytelników DZ (obowiązuje przez cały kwiecień)
2. Zestaw: Sola ze szpinakiem + ciasto wielkanocne seromak (22 zł) - 5 proc. rabatu dla Czytelników DZ (obowiązuje przez cały kwiecień)