Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Smażone pieczarki w serowej panierce

Składniki:

500 g pieczarek średniej wielkości
60 g żółtego sera
3 jajka
3 łyżki mąki
1/2 łyżeczki oregano
sól i pieprz do smaku
bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Pieczarki obieramy ze skórki i odcinamy ogonki, tak aby zostały same "kapelusze". W miseczce mieszamy jajka, mąkę, starty na tarce żółty ser oraz oregano na w miarę jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem. W powstałej masie dokładnie obtaczamy pieczarki, po czym panierujemy bułką tartą. Smażymy na dużej patelni ze sporą ilością oleju - pieczarki powinny być w nim zanurzone mniej więcej do 1/3 wysokości.

Świąteczny stół: 15 nietypowych potraw wigilijnych. Możesz przygotować je zamiast tradycyjnych wigilijnych dań. Sprawdź!

Świąteczny stół: 15 nietypowych potraw wigilijnych. Mogą zastąpić tradycyjne potrawy

Zobacz również

Obrońca tytułu rolował i zatrzymał się na drzewie WIDEO

Obrońca tytułu rolował i zatrzymał się na drzewie WIDEO

Zorza polarna na zdjęciach mieszkańców Jasła i okolicy. Robią wrażenie! [GALERIA]

Zorza polarna na zdjęciach mieszkańców Jasła i okolicy. Robią wrażenie! [GALERIA]

Polecamy

Niebezpieczny incydent w Rzymie. Na głowę Novaka Djokovicia spadła butelka

Niebezpieczny incydent w Rzymie. Na głowę Novaka Djokovicia spadła butelka

Nowość w żużlowej Grand Prix. Pierwszy w historii sprint padł łupem Daniela Bewleya

Nowość w żużlowej Grand Prix. Pierwszy w historii sprint padł łupem Daniela Bewleya

Dziewięć finałów i dyskwalifikacja polskich gwiazd podczas zawodów PŚ w Szeged!

Dziewięć finałów i dyskwalifikacja polskich gwiazd podczas zawodów PŚ w Szeged!