Szczekocińska kaszanka podbije Paryż

RP
Udostępnij:
Kaszanka pieczona szczekocińska trafiła na listę polskich produktów regionalnych.

Ten wyrób garmażeryjny, oparty na 19-wiecznej recepturze i w taki sposób przygotowany można spotkać tylko na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Do jej smakoszy należał podobno król Stanisław August Poniatowski, który często bywał w Szczekocinach. Władze Szczekocin chcą promować kaszankę pieczoną podczas najbliższych Światowych Targów Turystycznych w Paryżu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Dziennik Zachodni
Dodaj ogłoszenie