Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 26
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Ślimaczki z cista francuskiego

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
12 plasterków szynki
12 plasterków sera żółtego
4 łyżki ketchupu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka suszonej bazylii
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka czosnku granulowanego
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Ketchup, jogurt naturalny, bazylię, paprykę, czosnek, sól, pieprz, mieszamy ze sobą, tworząc sos.
Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Smarujemy przygotowanym sosem, a na sosie układamy najpierw plastry szynki a na nich plastry sera żółtego.
Całość zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku, delikatnie dociskając. Następnie roladę kroimy na roladki o grubości około 1,5-2 cm.
Roladki układamy na leżąco na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15-20 minut, do zarumieniania. Gotowe ślimaczki dekorujemy świeżymi ziołami. Idealnym dodatkiem do tej przekąski będzie domowy sos czosnkowy.

Szybkie i łatwe dania na sylwestra. TOP25 przepisów na pyszne przekąski, które umilą wam sylwestrową noc - koniecznie spróbujcie!

Szybkie i łatwe dania na Sylwestra. TOP25 przepisów na pyszne przekąski! Sprawdźcie

Zobacz również

Politechnika Krakowska zyskała laboratorium VR, wspomagające nowoczesne kształcenie

NOWE
Politechnika Krakowska zyskała laboratorium VR, wspomagające nowoczesne kształcenie

Dwie milionowe inwestycje w gminie pod Warszawą. Powstają przy jednej ulicy
Materiał informacyjny

Dwie milionowe inwestycje w gminie pod Warszawą. Powstają przy jednej ulicy

Polecamy

Przymrozki nie odpuszczają. Gdzie będą tej nocy? IMGW podaje prognozę

Przymrozki nie odpuszczają. Gdzie będą tej nocy? IMGW podaje prognozę

Koncert Majowy w Pszczynie. Organy i śpiew. Wyjątkowy program

Koncert Majowy w Pszczynie. Organy i śpiew. Wyjątkowy program

Wisła z wiceburmistrzem. "To był bardzo naturalny i pewny wybór"

Wisła z wiceburmistrzem. "To był bardzo naturalny i pewny wybór"