MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Za dużo pieprzu...
fot. pixabay

Za dużo cukru, soli lub pieprzu w potrawie? Zobacz jak je uratować! Co należy dodać, by nie wyrzucać ich do kosza?

Za dużo cukru, soli lub pieprzu w potrawie? Zobacz jak je uratować! Co należy dodać?

Za dużo pieprzu

Rozcieńczanie - Można po prostu dolać do dania nieco wody. To najmniej ryzykowny sposób na zneutralizowanie ostrego smaku. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że uzyskana konsystencja dania może finalnie być zbyt wodnista.

Więcej treści - Nie każde danie da się rozcieńczyć wodą. W takiej sytuacji możemy spróbować dołożyć nieco składników, z których je przyrządziliśmy. W efekcie ilość pieprzu "rozłoży się" na więcej dodatków i całość nie będzie aż tak pikantna.

Tłuszcz - Wodę można zastąpić tłustymi składnikami, np. bulionem, masłem czy oliwą. Tłuszcz pomaga również zneutralizować pikantny smak.

Zobacz również

Trenerski dwugłos po meczu Piast - Jagiellonia

Trenerski dwugłos po meczu Piast - Jagiellonia

Maciej Kędziorek ocenił mecz ze Śląskiem. To po nim został odsunięty od zespołu

Maciej Kędziorek ocenił mecz ze Śląskiem. To po nim został odsunięty od zespołu

Polecamy

13-latka na wycieczce szkolnej w Zatorze... urodziła dziecko

13-latka na wycieczce szkolnej w Zatorze... urodziła dziecko

Masturbacja może zapobiec rakowi prostaty? Sprawdź, co mówi lekarz

Masturbacja może zapobiec rakowi prostaty? Sprawdź, co mówi lekarz

Piłkarski ROW Rybnik jako pierwszy na Śląsku wprowadza na mecze ekologiczne kubki

Piłkarski ROW Rybnik jako pierwszy na Śląsku wprowadza na mecze ekologiczne kubki