MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zbyt kwaśne danie...
fot. pixabay

Za dużo cukru, soli lub pieprzu w potrawie? Zobacz jak je uratować! Co należy dodać, by nie wyrzucać ich do kosza?

Za dużo cukru, soli lub pieprzu w potrawie? Zobacz jak je uratować! Co należy dodać?

Zbyt kwaśne danie

Dodaj cukru:
Jeśli potrawa jest zbyt kwaśna, odrobina cukru może zdziałać cuda. Starajmy się jednak zachować umiar, by uniknąć przesłodzenia potrawy.

Soda oczyszczona:
Pół łyżeczki sody oczyszczonej to skuteczny sposób na zmniejszenie kwasowości dania. Soda, o odczynie zasadowym, doskonale równoważy nadmiar kwasu, nadając potrawie łagodniejszy smak.

Ryż:
Ryż to nie tylko popularny składnik, ale także ratunek w sytuacji zbyt kwaśnej potrawy. Gotowanie ryżu w danym daniu może znakomicie zneutralizować nadmiar kwasowości, nadając potrawie subtelniejszy smak.

Zobacz również

Industria walczy z Orlenem Wisłą Płock o 21 tytuł mistrza Polski [RELACJA LIVE]

Industria walczy z Orlenem Wisłą Płock o 21 tytuł mistrza Polski [RELACJA LIVE]

Poszukiwany mężczyzna po wybuchu gazu w Dąbrowie Górniczej. Zaangażowano psy

Poszukiwany mężczyzna po wybuchu gazu w Dąbrowie Górniczej. Zaangażowano psy

Polecamy

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!

W sobotę 70. ORLEN Memoriale Janusza Kusocińskiego

W sobotę 70. ORLEN Memoriale Janusza Kusocińskiego

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu