5 z 9
Poprzednie
Następne
Cała prawda o grzybach. Komu zaszkodzą, a jakie są ich zalety dla zdrowia? 9 ważnych rzeczy, które powinieneś wiedzieć
Ewa Glońska-Strączek, psychodietytyk, Polsko-Amerykańskie Kliniki Serca, Grupa American Heart of Poland przedstawia prawdę na temat tych leśnych specjałów
Grzyby zawierają stosunkowo mało tłuszczu i kwasów tłuszczowych.
- Można bezpiecznie je jadać będąc również na diecie odchudzającej - są niskokaloryczne. 100 g świeżych grzybów dostarcza ok. 34 kcal. Mimo tego, że zawierają sporo różnego typu węglowodanów, to są to węglowodany nieprzyswajalne – to dobra informacja również dla cukrzyków – dodała dietetyk.
Zobacz kolejne zdjęcia, w których znajdziesz ważne informacje o grzybach. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE