MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Obróbka termiczna grzybów oraz ich łączenie z innymi...
fot. Pixabay

Cała prawda o grzybach. Komu zaszkodzą, a jakie są ich zalety dla zdrowia? 9 ważnych rzeczy, które powinieneś wiedzieć

Ewa Glońska-Strączek, psychodietytyk, Polsko-Amerykańskie Kliniki Serca, Grupa American Heart of Poland przedstawia prawdę na temat tych leśnych specjałów

Obróbka termiczna grzybów oraz ich łączenie z innymi produktami jest niezwykle ważne.

- Unikajmy smażenie grzybów, są nie tylko wyjątkowo kaloryczne, ponieważ chłoną tłuszcz, ale także mogą spowodować problemy żołądkowe, niestrawność i wzdęcia. Najlepszym wyborem będą grzyby gotowane, duszone. Warto do nich dodać takie przyprawy, jak majeranek, tymianek, kminek, czy też rozmaryn - wpływają pozytywnie na trawienie. Nie podawajmy grzybów ze śmietaną, alkoholem, tłustym mięsem, ponieważ wydłuża to czas trawienia zjedzonego przez nas posiłku. Przy wrażliwym żołądku, nie serwujmy ich z warzywami strączkowymi i produktami wzdymającymi np. cebulą – ostrzega ekspert.

Zobacz kolejne zdjęcia, w których znajdziesz ważne informacje o grzybach. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE

Zobacz również

18-latek długo nie nacieszył się prawem jazdy

NOWE
18-latek długo nie nacieszył się prawem jazdy

Podlaskie smaki. Śmietankowy smak dzieciństwa - lody "U Matczaka" w Sokółce

NOWE
Podlaskie smaki. Śmietankowy smak dzieciństwa - lody "U Matczaka" w Sokółce

Polecamy

KAS wykryła w przesyłce pocztowej w Zabrzu środki odurzające. Do kogo miały trafić?

KAS wykryła w przesyłce pocztowej w Zabrzu środki odurzające. Do kogo miały trafić?

Podczas jednej transakcji wypłacisz tylko 200 zł. Trwa akcja protestacyjna

PILNE
Podczas jednej transakcji wypłacisz tylko 200 zł. Trwa akcja protestacyjna

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?