Wigilia to jedyny w roku dzień, kiedy na naszych stołach nie może zabraknąć tradycyjnego karpia. Badania pokazują, że razem z pierogami z kapustą i grzybami i śledziami w oleju serwowany jest w 82 proc. domów. Sposoby podania karpia są różne - w galarecie, w occie, po żydowsku czy smażony w panierce. Co kto lubi. W których sklepach na 10 dni przed świętami kupimy tą rybę? Zobaczcie zdjęcia!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.