Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ceny pączków: Biedronka, Lidl, TESCO, Auchan, Kaufland. Dyskonty idą na rekord. Sprawdź ceny pączków w tłusty czwartek

Stefan Kowlaski
Tłusty czwartek 2018: Ceny pączków Biedronka, Lidl, Stokrotka, Kaufland
Tłusty czwartek 2018: Ceny pączków Biedronka, Lidl, Stokrotka, Kaufland Wojciech Wojtkielewicz
W Tłusty Czwartek, jak nakazuje tradycja, objadamy się pączkami. Są tacy, którzy poprzestają na jednym lub dwóch pączkach, ale inni jedzą ich nawet około dziesięciu. Wszystkich łączy jedno: tego dnia stoją w kolejkach w małych piekarniach lub supermarketach, by pączki zakupić. Sprawdziliśmy ile trzeba zapłacić za pączki w tłusty czwartek 2018. Ceny pączków: Biedronka, Lidl, Stokrotka, Kaufland.

Wielu zastanawia się też, w jakich cenach są pączki na co dzień. Bo w okresie Tłustego Czwartku ich cena zwykle się zmienia. Sklepy i sieci handlowe oferują również rożnorakie promocje.

Zwykle cena pączka oscyluje od 1 do 2 złotych. Dziś pączek nie jest jednak wszędzie taki sam. Różni się wielkością, polewą czy rodzajem znajdującej się w środku galaretki. Wszystko ma wpływ na jego cenę.

Nasz reporter sprawdził, w jakiej cenie są pączki w najpopularniejszych sieciach handlowych. Okazuje się, że Biedronka postawiła na promocję, jeśli pączki kupować będziemy hurtowo. Zapłacimy za jeden 55 groszy, gdy zdecydujemy się na zakup opakowania z sześcioma pączkami. Jeśli w opakowaniu będzie ich dwanaście - jeden pączek będzie nas kosztował nawet zaledwie 38 groszy.

W Lidlu za jednego pączka zapłacimy 79 groszy. Jeśli jednak kupimy karton z 12 pączkami, wówczas za jednego zapłacimy już tylko 38 groszy.

Więcej za pączki zapłacimy natomiast w sklepach Stokrotka i Kaufland - w tym pierwszym przypadku 99 groszy, a w tym drugim - 98 groszy.

W Auchan za jednego pączka zapłacimy 55 gr, jeśli zdecydujemy się na opakowanie zawierające 10 sztuk. Z kolei w Tesco
pączek o smaku orzecha laskowego lub z budyniem kosztuje 1,59 zł, a o smaku morelowym 1,29 zł.

Warto jednak dodać, że pączki w markecie często niewiele wspólnego mają z tymi prawdziwymi z cukierni, czy robionymi w domu.

- Tajemnica dobrego wypieku pączków kryje się w czasie jaki jest potrzebny do ich przygotowania - mówi Dana Gołowa, mistrzyni cukiernictwa z wieloletnim stażem - Niestety produkcje masowe oszczędzają na tym. W zamian dostajemy porcję chemii. Nie łatwo dziś o dobre pączki, ale postaramy się je odkryć.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera