Placki ziemniaczane po góralsku
Składniki:
wędzony boczek 200 gramów
cebula 1 sztuka
wędzony ser 60 gramów
szczypiorek 1 pęczek
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr 1 opakowanie
jajko
1 sztuka
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Krok 1 - Fix Knorr przygotuj według wskazówek podanych na opakowaniu, łącząc go z wodą i jajkiem. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Krok 2 - Po tym czasie usmaż placki na patelni z olejem. Smaż ładne i okrągłe placki na złoto z każdej strony. Pamiętaj, aby po usmażeniu odłożyć je na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu.
Krok 3 - Na drugiej patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek i cebulę. Smaż, aż wszystko zrobi się złociste.
Krok 4 - Teraz na każdym placku połóż farsz z boczku i cebuli.
Krok 5 - Posyp placki startym serem i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj jako przekąskę. Do tak przygotowanych placuszków po góralsku świetnie pasuje sos z gęstej, kwaśnej śmietany.