MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rozpałka...
fot. pixabay

Grill: TOP 10 zasad zdrowego grillowania. Jak uniknąć szkodliwych lotnych związków i bakterii?

Rozpałka

Nie używajcie lakierowanego drewna, resztek mebli, kartonów czy starych gazet! Postawcie na dobrej jakości brykiet. Może też być węgiel drzewny (ważne, żeby nie zawierał żywicy, która pod wpływem spalania wydziela produkty rakotwórcze). Jeśli używacie podpałki, to poczekajcie z układaniem żywności aż się zupełnie wypali, a na brykiecie zbierze się warstwa żarzącego się popiołu.
Potem, kiedy żar przygaśnie, nie podsycajcie go podpałkami (polewanie jest efektowne, ale szkodliwe). Ich opary też są trujące.

Zobacz na kolejnych zdjęciach TOP 10 zasad zdrowego grillowania:











Zobacz również

Wypadek na drodze nr 690 w gminie Boguty-Pianki

Wypadek na drodze nr 690 w gminie Boguty-Pianki

Wypadek na autostradzie A4 koło Rzeszowa. Zderzyły się dwa busy, 5 osób rannych

Wypadek na autostradzie A4 koło Rzeszowa. Zderzyły się dwa busy, 5 osób rannych

Polecamy

Szczególna wystawa fotografii w bielskiej Sferze. W centrum Jan Ptaszyn Wróblewski

Szczególna wystawa fotografii w bielskiej Sferze. W centrum Jan Ptaszyn Wróblewski

Najprostszy dżem do zrobienia. Gęsty i pyszny, idealny do chleba, naleśników i ciast

Najprostszy dżem do zrobienia. Gęsty i pyszny, idealny do chleba, naleśników i ciast

Ten popularny antywirus został zakazany przez rząd. Zobacz, dlaczego

Ten popularny antywirus został zakazany przez rząd. Zobacz, dlaczego