Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Katowice: II edycja Food Show, czyli spotkania profesjonalistów i pasjonatów kuchni, odbędzie się od 11 do 13 marca w MCK

Katarzyna Pachelska
II edycja Food Show odbędzie się od 11 do 13.03 2018 r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Udział zapowiedział m.in. Tomek Woźniak, trendsetter kulinarny.
II edycja Food Show odbędzie się od 11 do 13.03 2018 r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Udział zapowiedział m.in. Tomek Woźniak, trendsetter kulinarny. Materiały prasowe
Food Show (11-13.03 2018) to trzy dni spotkań profesjonalistów i pasjonatów kuchni, wystawy, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty i debaty o różnych wymiarach gastronomii, trendach rynku żywieniowego, innowacyjnych konceptach i coraz bardziej świadomej konsumpcji. Towarzyszyć im będą: V odsłona GASTROSILESII oraz rozstrzygnięcie konkursu Food Show Star na najlepszych dostawców i najlepszy produkt spożywczy dla sektora HoReCa.

Dariusz Barański, Przemysław Błaszczyk, Dominik Duraj, Daria Ładocha oraz inni mistrzowie kuchni wezmą udział w drugiej edycji Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Tegoroczna odsłona wydarzenia, zaplanowana na 11-13 marca 2018 roku to trzy dni spotkań profesjonalistów i pasjonatów kuchni, wystawy, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty i debaty o różnych wymiarach gastronomii, trendach rynku żywieniowego, innowacyjnych konceptach i coraz bardziej świadomej konsumpcji. Towarzyszyć im będą: V odsłona GASTROSILESII oraz rozstrzygnięcie konkursu Food Show Star na najlepszych dostawców i najlepszy produkt spożywczy dla sektora HoReCa.

– Ubiegłoroczna, i pierwsza zarazem edycja Food Show, okazała się wielkim sukcesem. Wzięło w niej udział ponad 2 tys. specjalistów i aż 10 tys. odwiedzających. Duże zainteresowanie wydarzeniem było przesłanką do jego kontynuacji. Za niecałe dwa miesiące, kolejny raz będziemy gościć smakoszy i fascynatów gotowania w Katowicach. Miejmy nadzieję, z równie dobrym skutkiem i smakiem – mówi Edyta Kochlewska, redaktor naczelna magazynu „Rynek Spożywczy“ i serwisu portalspozywczy.pl, należących do Grupy PTWP, organizatora wydarzenia.

Tegoroczne Food Show rozpocznie dzień otwarty. 11 marca 2018 r. upłynie miłośnikom gotowania i dobrego jedzenia, zgromadzonym w Międzynarodowym Centrum Kongresowym, m.in.: na warsztatach, degustacjach, pokazach live cooking oraz spotkaniach z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi. W ramach programu dla profesjonalistów, 12-13 marca 2018 r., odbywać się będą debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, dietetyków, przedstawicieli firm gastronomicznych, spożywczych oraz dostawców.

Udział w Food Show zapowiedzieli już m.in.: Dariusz Barański, szef kuchni w Concept 13 i Likus Restauracje; Przemysław Błaszczyk, szef kuchni Mañana Bistro & Wine Bar; Izabela Byszewska, prezes zarządu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego; Krzysztof Cybruch, odpowiedzialny za komercjalizację Hali Gwardii, organizator Targu Śniadaniowego; Dominik Duraj, szef kuchni Villa Gardena; Krzysztof Klincewicz, dyrektor CLC North-East, EIT Food; Daria Ładocha, miłośniczka zdrowego żywienia, blogerka, trener kulinarny, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych; Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowanie z Pasją; Jakub Mielniczuk, współzałożyciel CookUp; Marek Moczulski, prezes zarządu, Bakalland SA; Katarzyna Rogowska, szef kuchni Restauracji Cadenza; Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny z Instytutu Żywności i Żywienia; Marcin Suski, manager ds. franczyzy Krowarzywa Vegan Burger i Tomasz Woźniak, trendsetter kulinarny.

Imprezą towarzyszącą tegorocznemu Food Show będzie V edycja GASTROSILESII, w ramach której powstanie strefa dla wystawców sprzętu i wyposażenia sektora HoReCa. W jednym miejscu i czasie zaprezentowana zostanie kompleksowa oferta wyposażenia hoteli, restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni, sklepów i innych punktów gastronomicznych oraz Convenience Food – od urządzeń gastronomicznych i chłodniczych, wyposażenia dla zakładów przetwórstwa spożywczego, poprzez meble, zastawę stołową, tekstylia, aż po oprogramowanie.

W ramach Food Show 2018 rozstrzygnięty zostanie również konkurs Food Show Star, w trzech kategoriach: na najlepszego dostawcę produktów spożywczych, na najlepszego dostawcę sprzętu i technologii oraz najlepszy produkt spożywczy dla branży HoReCa. Swój udział w konkursie mogli zgłaszać producenci, przetwórcy, dystrybutorzy i hurtownicy żywności, chcący pochwalić się swoimi sztandarowymi produktami i usługami, a także dostawcy produktów spożywczych, którzy mają już osiągnięcia na rynku HoReCa. Certyfikaty zostaną wręczone 12 marca 2018 r. podczas uroczystej, wieczornej gali, wieńczącej pierwszy dzień Food Show.

Udział w Food Show zapowiedzieli już m.in.:

  • Zuzanna Antecka, dietetyk, psycholog, autorka serwisu szpinakrobibleee.pl
  • Borys Baran, prezes zarządu, Just Chopped
  • Dariusz Barański, szef kuchni, Concept 13, Likus Restauracje
  • Łukasz Błażejewski, dyrektor ds. franczyzy, 7th Street, Meat & Fit
  • Karolina Buczkowska-Gołąbek, prezes, Polskie Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej
  • Izabela Byszewska, prezes zarządu, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
  • Radosław Czapnik, prezes zarządu, Kompania eCommerce Sp. z o.o. (RegioHurt.pl)
  • Michał Czerwiński, prezes zarządu, Purella Food Sp. z o.o.
  • Marcin Czubak, szef kuchni
  • Dominik Duraj, szef kuchni, Villa Gardena
  • Andrzej Gantner, dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
  • Wiktoria Górecka, wykładowca Food Studies, SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny, autorka bloga Pyza Made in Poland, ekspert kuchni azjatyckich
  • Radosław Kaczmarek, Strategy Director, Partner, Melting Pot
  • Malka Kafka, założycielka, Tel Aviv Food & Wine
  • Jolanta Kleser, właścicielka, Pracownia Smaku
  • Kuba Korczak, szef kuchni
  • Mateusz Kowalewski, prezes zarządu, Hortimex Plus Sp. z o.o. Sp. k.
  • Wojciech Krzak, szef kuchni, Restauracja Styl 70
  • Karolina Liberka, Strategy Director, Feno.pl
  • Daria Ładocha, miłośniczka zdrowego żywienia, blogerka, trener kulinarny, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych
  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz, Gotowanie z Pasją
  • Michał Maciejewski, strategy director, Pitted Cherries
  • Stanisław Magdij, dyrektor operacyjny, QLT Restaurant & Bar Sp. z o.o.
  • Jakub Mielniczuk, współzałożyciel, CookUp
  • Piotr Niemiec, właściciel, Grupa Gastromall
  • Weronika Pochylska, koordynatorka kampanii RoślinnieJemy
  • Katarzyna Rogowska, szef kuchni, Restauracja Cadenza
  • Damian Rybak, President Pizza Hut Dine-in, AmRest Holding SE
  • Michał Skoczek, założyciel bloga Street Food Polska
  • Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny, Instytut Żywności i Żywienia
  • Marcin Suski, manager ds. franczyzy, Krowarzywa Vegan Burger
  • Tomek Woźniak, trendsetter kulinarny
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Co z ofertami pracy sezonowej? Jakie stawki?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera