Katowice: II edycja Food Show, czyli spotkania profesjonalistów i pasjonatów kuchni, odbędzie się od 11 do 13 marca w MCK

Katarzyna PachelskaZaktualizowano 
II edycja Food Show odbędzie się od 11 do 13.03 2018 r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Udział zapowiedział m.in. Tomek Woźniak, trendsetter kulinarny. Materiały prasowe
Food Show (11-13.03 2018) to trzy dni spotkań profesjonalistów i pasjonatów kuchni, wystawy, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty i debaty o różnych wymiarach gastronomii, trendach rynku żywieniowego, innowacyjnych konceptach i coraz bardziej świadomej konsumpcji. Towarzyszyć im będą: V odsłona GASTROSILESII oraz rozstrzygnięcie konkursu Food Show Star na najlepszych dostawców i najlepszy produkt spożywczy dla sektora HoReCa.

Dariusz Barański, Przemysław Błaszczyk, Dominik Duraj, Daria Ładocha oraz inni mistrzowie kuchni wezmą udział w drugiej edycji Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Tegoroczna odsłona wydarzenia, zaplanowana na 11-13 marca 2018 roku to trzy dni spotkań profesjonalistów i pasjonatów kuchni, wystawy, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty i debaty o różnych wymiarach gastronomii, trendach rynku żywieniowego, innowacyjnych konceptach i coraz bardziej świadomej konsumpcji. Towarzyszyć im będą: V odsłona GASTROSILESII oraz rozstrzygnięcie konkursu Food Show Star na najlepszych dostawców i najlepszy produkt spożywczy dla sektora HoReCa.

– Ubiegłoroczna, i pierwsza zarazem edycja Food Show, okazała się wielkim sukcesem. Wzięło w niej udział ponad 2 tys. specjalistów i aż 10 tys. odwiedzających. Duże zainteresowanie wydarzeniem było przesłanką do jego kontynuacji. Za niecałe dwa miesiące, kolejny raz będziemy gościć smakoszy i fascynatów gotowania w Katowicach. Miejmy nadzieję, z równie dobrym skutkiem i smakiem – mówi Edyta Kochlewska, redaktor naczelna magazynu „Rynek Spożywczy“ i serwisu portalspozywczy.pl, należących do Grupy PTWP, organizatora wydarzenia.

Tegoroczne Food Show rozpocznie dzień otwarty. 11 marca 2018 r. upłynie miłośnikom gotowania i dobrego jedzenia, zgromadzonym w Międzynarodowym Centrum Kongresowym, m.in.: na warsztatach, degustacjach, pokazach live cooking oraz spotkaniach z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi. W ramach programu dla profesjonalistów, 12-13 marca 2018 r., odbywać się będą debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, dietetyków, przedstawicieli firm gastronomicznych, spożywczych oraz dostawców.

Udział w Food Show zapowiedzieli już m.in.: Dariusz Barański, szef kuchni w Concept 13 i Likus Restauracje; Przemysław Błaszczyk, szef kuchni Mañana Bistro & Wine Bar; Izabela Byszewska, prezes zarządu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego; Krzysztof Cybruch, odpowiedzialny za komercjalizację Hali Gwardii, organizator Targu Śniadaniowego; Dominik Duraj, szef kuchni Villa Gardena; Krzysztof Klincewicz, dyrektor CLC North-East, EIT Food; Daria Ładocha, miłośniczka zdrowego żywienia, blogerka, trener kulinarny, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych; Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowanie z Pasją; Jakub Mielniczuk, współzałożyciel CookUp; Marek Moczulski, prezes zarządu, Bakalland SA; Katarzyna Rogowska, szef kuchni Restauracji Cadenza; Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny z Instytutu Żywności i Żywienia; Marcin Suski, manager ds. franczyzy Krowarzywa Vegan Burger i Tomasz Woźniak, trendsetter kulinarny.

Imprezą towarzyszącą tegorocznemu Food Show będzie V edycja GASTROSILESII, w ramach której powstanie strefa dla wystawców sprzętu i wyposażenia sektora HoReCa. W jednym miejscu i czasie zaprezentowana zostanie kompleksowa oferta wyposażenia hoteli, restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni, sklepów i innych punktów gastronomicznych oraz Convenience Food – od urządzeń gastronomicznych i chłodniczych, wyposażenia dla zakładów przetwórstwa spożywczego, poprzez meble, zastawę stołową, tekstylia, aż po oprogramowanie.

W ramach Food Show 2018 rozstrzygnięty zostanie również konkurs Food Show Star, w trzech kategoriach: na najlepszego dostawcę produktów spożywczych, na najlepszego dostawcę sprzętu i technologii oraz najlepszy produkt spożywczy dla branży HoReCa. Swój udział w konkursie mogli zgłaszać producenci, przetwórcy, dystrybutorzy i hurtownicy żywności, chcący pochwalić się swoimi sztandarowymi produktami i usługami, a także dostawcy produktów spożywczych, którzy mają już osiągnięcia na rynku HoReCa. Certyfikaty zostaną wręczone 12 marca 2018 r. podczas uroczystej, wieczornej gali, wieńczącej pierwszy dzień Food Show.

Udział w Food Show zapowiedzieli już m.in.:

  • Zuzanna Antecka, dietetyk, psycholog, autorka serwisu szpinakrobibleee.pl
  • Borys Baran, prezes zarządu, Just Chopped
  • Dariusz Barański, szef kuchni, Concept 13, Likus Restauracje
  • Łukasz Błażejewski, dyrektor ds. franczyzy, 7th Street, Meat & Fit
  • Karolina Buczkowska-Gołąbek, prezes, Polskie Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej
  • Izabela Byszewska, prezes zarządu, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
  • Radosław Czapnik, prezes zarządu, Kompania eCommerce Sp. z o.o. (RegioHurt.pl)
  • Michał Czerwiński, prezes zarządu, Purella Food Sp. z o.o.
  • Marcin Czubak, szef kuchni
  • Dominik Duraj, szef kuchni, Villa Gardena
  • Andrzej Gantner, dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
  • Wiktoria Górecka, wykładowca Food Studies, SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny, autorka bloga Pyza Made in Poland, ekspert kuchni azjatyckich
  • Radosław Kaczmarek, Strategy Director, Partner, Melting Pot
  • Malka Kafka, założycielka, Tel Aviv Food & Wine
  • Jolanta Kleser, właścicielka, Pracownia Smaku
  • Kuba Korczak, szef kuchni
  • Mateusz Kowalewski, prezes zarządu, Hortimex Plus Sp. z o.o. Sp. k.
  • Wojciech Krzak, szef kuchni, Restauracja Styl 70
  • Karolina Liberka, Strategy Director, Feno.pl
  • Daria Ładocha, miłośniczka zdrowego żywienia, blogerka, trener kulinarny, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych
  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz, Gotowanie z Pasją
  • Michał Maciejewski, strategy director, Pitted Cherries
  • Stanisław Magdij, dyrektor operacyjny, QLT Restaurant & Bar Sp. z o.o.
  • Jakub Mielniczuk, współzałożyciel, CookUp
  • Piotr Niemiec, właściciel, Grupa Gastromall
  • Weronika Pochylska, koordynatorka kampanii RoślinnieJemy
  • Katarzyna Rogowska, szef kuchni, Restauracja Cadenza
  • Damian Rybak, President Pizza Hut Dine-in, AmRest Holding SE
  • Michał Skoczek, założyciel bloga Street Food Polska
  • Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny, Instytut Żywności i Żywienia
  • Marcin Suski, manager ds. franczyzy, Krowarzywa Vegan Burger
  • Tomek Woźniak, trendsetter kulinarny

POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:

Wideo

Materiał oryginalny: Katowice: II edycja Food Show, czyli spotkania profesjonalistów i pasjonatów kuchni, odbędzie się od 11 do 13 marca w MCK - Dziennik Zachodni

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3