Dariusz Barański, Przemysław Błaszczyk, Dominik Duraj, Daria Ładocha oraz inni mistrzowie kuchni wezmą udział w drugiej edycji Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Tegoroczna odsłona wydarzenia, zaplanowana na 11-13 marca 2018 roku to trzy dni spotkań profesjonalistów i pasjonatów kuchni, wystawy, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty i debaty o różnych wymiarach gastronomii, trendach rynku żywieniowego, innowacyjnych konceptach i coraz bardziej świadomej konsumpcji. Towarzyszyć im będą: V odsłona GASTROSILESII oraz rozstrzygnięcie konkursu Food Show Star na najlepszych dostawców i najlepszy produkt spożywczy dla sektora HoReCa.
– Ubiegłoroczna, i pierwsza zarazem edycja Food Show, okazała się wielkim sukcesem. Wzięło w niej udział ponad 2 tys. specjalistów i aż 10 tys. odwiedzających. Duże zainteresowanie wydarzeniem było przesłanką do jego kontynuacji. Za niecałe dwa miesiące, kolejny raz będziemy gościć smakoszy i fascynatów gotowania w Katowicach. Miejmy nadzieję, z równie dobrym skutkiem i smakiem – mówi Edyta Kochlewska, redaktor naczelna magazynu „Rynek Spożywczy“ i serwisu portalspozywczy.pl, należących do Grupy PTWP, organizatora wydarzenia.
Tegoroczne Food Show rozpocznie dzień otwarty. 11 marca 2018 r. upłynie miłośnikom gotowania i dobrego jedzenia, zgromadzonym w Międzynarodowym Centrum Kongresowym, m.in.: na warsztatach, degustacjach, pokazach live cooking oraz spotkaniach z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi. W ramach programu dla profesjonalistów, 12-13 marca 2018 r., odbywać się będą debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, dietetyków, przedstawicieli firm gastronomicznych, spożywczych oraz dostawców.
Udział w Food Show zapowiedzieli już m.in.: Dariusz Barański, szef kuchni w Concept 13 i Likus Restauracje; Przemysław Błaszczyk, szef kuchni Mañana Bistro & Wine Bar; Izabela Byszewska, prezes zarządu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego; Krzysztof Cybruch, odpowiedzialny za komercjalizację Hali Gwardii, organizator Targu Śniadaniowego; Dominik Duraj, szef kuchni Villa Gardena; Krzysztof Klincewicz, dyrektor CLC North-East, EIT Food; Daria Ładocha, miłośniczka zdrowego żywienia, blogerka, trener kulinarny, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych; Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowanie z Pasją; Jakub Mielniczuk, współzałożyciel CookUp; Marek Moczulski, prezes zarządu, Bakalland SA; Katarzyna Rogowska, szef kuchni Restauracji Cadenza; Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny z Instytutu Żywności i Żywienia; Marcin Suski, manager ds. franczyzy Krowarzywa Vegan Burger i Tomasz Woźniak, trendsetter kulinarny.
Imprezą towarzyszącą tegorocznemu Food Show będzie V edycja GASTROSILESII, w ramach której powstanie strefa dla wystawców sprzętu i wyposażenia sektora HoReCa. W jednym miejscu i czasie zaprezentowana zostanie kompleksowa oferta wyposażenia hoteli, restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni, sklepów i innych punktów gastronomicznych oraz Convenience Food – od urządzeń gastronomicznych i chłodniczych, wyposażenia dla zakładów przetwórstwa spożywczego, poprzez meble, zastawę stołową, tekstylia, aż po oprogramowanie.
W ramach Food Show 2018 rozstrzygnięty zostanie również konkurs Food Show Star, w trzech kategoriach: na najlepszego dostawcę produktów spożywczych, na najlepszego dostawcę sprzętu i technologii oraz najlepszy produkt spożywczy dla branży HoReCa. Swój udział w konkursie mogli zgłaszać producenci, przetwórcy, dystrybutorzy i hurtownicy żywności, chcący pochwalić się swoimi sztandarowymi produktami i usługami, a także dostawcy produktów spożywczych, którzy mają już osiągnięcia na rynku HoReCa. Certyfikaty zostaną wręczone 12 marca 2018 r. podczas uroczystej, wieczornej gali, wieńczącej pierwszy dzień Food Show.
Udział w Food Show zapowiedzieli już m.in.:
- Zuzanna Antecka, dietetyk, psycholog, autorka serwisu szpinakrobibleee.pl
- Borys Baran, prezes zarządu, Just Chopped
- Dariusz Barański, szef kuchni, Concept 13, Likus Restauracje
- Łukasz Błażejewski, dyrektor ds. franczyzy, 7th Street, Meat & Fit
- Karolina Buczkowska-Gołąbek, prezes, Polskie Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej
- Izabela Byszewska, prezes zarządu, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
- Radosław Czapnik, prezes zarządu, Kompania eCommerce Sp. z o.o. (RegioHurt.pl)
- Michał Czerwiński, prezes zarządu, Purella Food Sp. z o.o.
- Marcin Czubak, szef kuchni
- Dominik Duraj, szef kuchni, Villa Gardena
- Andrzej Gantner, dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
- Wiktoria Górecka, wykładowca Food Studies, SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny, autorka bloga Pyza Made in Poland, ekspert kuchni azjatyckich
- Radosław Kaczmarek, Strategy Director, Partner, Melting Pot
- Malka Kafka, założycielka, Tel Aviv Food & Wine
- Jolanta Kleser, właścicielka, Pracownia Smaku
- Kuba Korczak, szef kuchni
- Mateusz Kowalewski, prezes zarządu, Hortimex Plus Sp. z o.o. Sp. k.
- Wojciech Krzak, szef kuchni, Restauracja Styl 70
- Karolina Liberka, Strategy Director, Feno.pl
- Daria Ładocha, miłośniczka zdrowego żywienia, blogerka, trener kulinarny, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych
- Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz, Gotowanie z Pasją
- Michał Maciejewski, strategy director, Pitted Cherries
- Stanisław Magdij, dyrektor operacyjny, QLT Restaurant & Bar Sp. z o.o.
- Jakub Mielniczuk, współzałożyciel, CookUp
- Piotr Niemiec, właściciel, Grupa Gastromall
- Weronika Pochylska, koordynatorka kampanii RoślinnieJemy
- Katarzyna Rogowska, szef kuchni, Restauracja Cadenza
- Damian Rybak, President Pizza Hut Dine-in, AmRest Holding SE
- Michał Skoczek, założyciel bloga Street Food Polska
- Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny, Instytut Żywności i Żywienia
- Marcin Suski, manager ds. franczyzy, Krowarzywa Vegan Burger
- Tomek Woźniak, trendsetter kulinarny
POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:
Strefa Biznesu: Co z ofertami pracy sezonowej? Jakie stawki?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?