2 z 11
Poprzednie
Następne
Lekkie ciasta z owocami na lato to idealna propozycja wśród słodkości w upalne dni. Są pyszne, pachnące i rozpływają się w ustach. Zobacz!
Babeczki z jagodami
Składniki:
masło 140 g
jajka 3
mąka 1 ¾ szklanki
cukier ¾ szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jagody
Wykonanie:
– W dużej misce utrzeć masło i cukier, do uzyskania jasnej masy.
– Następnie stopniowo dodawać jajka, cały czas ucierając.
– Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i dodać do przygotowanej masy.
– Dodać również jagody i delikatnie wymieszać.
– Formę do babeczek wyłożyć papilotkami i przełożyć do nich gotowe ciasto. Zostawić około 1-2 cm zapasu od górnej krawędzi papilotek, by babeczki mogły ładnie wyrosnąć i nie wylać się z papierowych foremek.
– Nagrzać piekarnik do 170°C, piec 25 minut.