Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Małgorzata Rozenek pokazała swój sposób na rosół. Od polskiej klasyki odróżnia go brak pewnego składnika. Zdania internautów podzielone

Paweł Ćwikliński
Paweł Ćwikliński
Małgorzata Rozenek jest wegetarianką, dlatego mięso stara się zastępować w kuchni innymi składnikami.
Małgorzata Rozenek jest wegetarianką, dlatego mięso stara się zastępować w kuchni innymi składnikami. ARC
Małgorzata Rozenek-Majdan, często określana jako perfekcyjna pani domu, podzieliła się ostatnio swoim sposobem na przygotowanie rosołu. W przepisie jej autorstwie brakuje jednak składnika, którego wielu Polaków uważa za kluczowy. Czym dokładnie różni się on od polskiego klasyka?

Małgorzata Rozenek na co dzień. Jak żyje perfekcyjna pani domu?

Małgorzata Rozenek-Majdan popularność zyskała jako perfekcyjna pani domu, czyli bohaterka jednego z popularnych telewizyjnych programów. Znana jest z wielkiej dokładności w kwestiach czystości, porządku i dobrych manier. W polskim show-biznesie stała się nie tylko wzorem elegancji, ale także trendsetterką. Chętnie bryluje na salonach, nierzadko zdobywając przy tym uznanie krytyków modowych.

Serce Małgorzaty Rozenek skradł piłkarz Radosław Majdan, z którym gwiazda stanęła na ślubnym kobiercu w 2016 roku. Od tamtego czasu można ich często zobaczyć zarówno na rozmaitych branżowych imprezach, ale także
w mediach społecznościowych. Tam perfekcyjna pani domu często pokazuje urywki ze swojego codziennego życia. Krzątająca się po pokojach budzącego podziw domu ostatnio zadziwiła internautów swoim sposobem na... rosół.

Co Małgorzata Rozenek wrzuciła niedawno na swojego Instagrama? Sprawdź w poniższej galerii:

Rosół według Małgorzaty Rozenek. Czym się wyróżnia?

Jak się bowiem okazuje, Małgorzata Rozenek nie robi klasycznego rosołu na mięsie. Wszystko dlatego, że już od dłuższego czasu gotuje ona według zasad diety wegetariańskiej. Jak przyznaje, cała jej rodzina nie spożywa mięsa. Podobno jednak, jeśli wierzyć jej słowom, w oczach znajomych pary wypada on lepiej niż mięsny odpowiednik.

Jestem takim typem, że u mnie zupa musi być. Dziś nawet osoby, które jedzą mięso i zjedzą u nas rosół, mówią, że nasz bulion jest lepszy - powiedziała „Faktowi".

Co zatem dodaje do rosołu Rozenek, aby smakował wyraziście i esencjonalnie? Kluczem jest odpowiednia ilość suszonych grzybów, a także umiejętna selekcja ziół i warzyw. W ten sposób perfekcyjna pani domu otrzymuje idealnie zbalansowany smak.

Nie przeocz

Zobacz także

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

MECZ Z PERSPEKTYWY PSA. Wizyta psów z Fundacji Labrador

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera