18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Miss Polski 2013 w Podzamczu: Sprawdziliśmy hotelowe menu [ZDJĘCIA]

Patryk Drabek
Kandydatki do tytułu Miss Polski 2013 są na zgrupowaniu w Hotelu Poziom 511 w Podzamczu. Zajrzeliśmy do tamtejszego menu, by sprawdzić na jakie specjały mogą liczyć kandzdatki do tytułu Miss Polski 2013.

W hotelowym menu znajdziemy między innymi: plastry łososia marynowane w grejpfrucie, chilli i miodzie, szparagi z szynką parmeńską, wędliny włoskie i hiszpańskie, pikantną sałatkę z polędwica wołową, chilli i pistacjami, sałatkę nicejską, czyli klasyczny melanż tuńczyka, fasolki szparagowej, ziemniaków, jaj, pomidorów, oliwek i kaparów, pierogi z farszem z raków i kurek w sosie z foie gras, polędwicę wołową z sosem z zielonego pieprzu i konfiturą z papryki, szparagi białe z młodymi ziemniakami i sosem holenderskim, szaszłyka z jelenia z czerwoną soczewicą czy też filet z kaczki z tapenadą z czarnych oliwek, kapustą i puree ziemniaczanym.

Szefem kuchni jest tam Leonard Marynowski, który specjalizuje się w rekonstrukcjach dań barokowych i nie stroni od nowinek kulinarnych. Jego motto kuchenne to: Człowiek jest tym, co je.

Kierownikiem gastronomii jest z kolei Marek Mocny, który poza gotowaniem, interesuje się tematyką kawy i wszystkim co z nią związane. Prowadzi warsztaty baristyczne i barmańskie.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!