W hotelowym menu znajdziemy między innymi: plastry łososia marynowane w grejpfrucie, chilli i miodzie, szparagi z szynką parmeńską, wędliny włoskie i hiszpańskie, pikantną sałatkę z polędwica wołową, chilli i pistacjami, sałatkę nicejską, czyli klasyczny melanż tuńczyka, fasolki szparagowej, ziemniaków, jaj, pomidorów, oliwek i kaparów, pierogi z farszem z raków i kurek w sosie z foie gras, polędwicę wołową z sosem z zielonego pieprzu i konfiturą z papryki, szparagi białe z młodymi ziemniakami i sosem holenderskim, szaszłyka z jelenia z czerwoną soczewicą czy też filet z kaczki z tapenadą z czarnych oliwek, kapustą i puree ziemniaczanym.
Szefem kuchni jest tam Leonard Marynowski, który specjalizuje się w rekonstrukcjach dań barokowych i nie stroni od nowinek kulinarnych. Jego motto kuchenne to: Człowiek jest tym, co je.
Kierownikiem gastronomii jest z kolei Marek Mocny, który poza gotowaniem, interesuje się tematyką kawy i wszystkim co z nią związane. Prowadzi warsztaty baristyczne i barmańskie.
*Długoterminowa prognoza pogody na sierpień 2013 ZOBACZ MAPY I WIDEO
*Topless czy w bikini? Co wypada w czasie upałów? ZOBACZ ZDJĘCIA
*Śląska Wenus jak Wenus z Milo! Archeologiczna sensacja spod Raciborza [ZDJĘCIA]
*Radni z woj. śląskiego to milionerzy! [OŚWIADCZENIA MAJĄTKOWE]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?