Najbardziej zwariowany deser w Tychach? Mus z mango i watą cukrową

JOL
I Międzyszkolny Konkurs Kulinarny "Wariacje deserowe" wygrała tyszanka, Agnieszka Buch, autorka musu z mango w towarzystwie waty cukrowej.

W I Międzyszkolnym Konkursie Kulinarnym w Zespole Szkół nr 7 w Tychach wzięło udział 12 uczniów ze szkół gastronomicznych z całego województwa śląskiego. Mieli półtorej godziny na przygotowanie deseru.

Jurorzy uznali, że najlepszy przyrządziła Agnieszka Buch, uczennica Zespołu Szkół nr 7. Na swoim koncie ma już tytuł Kucharza Śląska, zdobyty w grudniu 2009 w Sosnowcu, gdzie błysnęła pomysłem na perliczkę.

Drugie i trzecie miejsce w tyskim konkursie zajęły uczennice z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim. Drugie - Sonia Hojka, trzecie - Anna Matyjak.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie