W I Międzyszkolnym Konkursie Kulinarnym w Zespole Szkół nr 7 w Tychach wzięło udział 12 uczniów ze szkół gastronomicznych z całego województwa śląskiego. Mieli półtorej godziny na przygotowanie deseru.
Jurorzy uznali, że najlepszy przyrządziła Agnieszka Buch, uczennica Zespołu Szkół nr 7. Na swoim koncie ma już tytuł Kucharza Śląska, zdobyty w grudniu 2009 w Sosnowcu, gdzie błysnęła pomysłem na perliczkę.
Drugie i trzecie miejsce w tyskim konkursie zajęły uczennice z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim. Drugie - Sonia Hojka, trzecie - Anna Matyjak.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?