MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zbyt kwaśne danie...
fot. https://www.zajadam.pl/

Przesolone, przepieprzone, za kwaśne? Jak uratować świąteczną potrawę kiedy dodaliśmy czegoś za dużo? Nadciągamy z pomocą!

Przesolone, przepieprzone, za kwaśne? Jak uratować świąteczną potrawę? Pomożemy!

Zbyt kwaśne danie

Cukier - Jeśli potrawa jest zbyt kwaśna jej smak można zrównoważyć odrobiną cukru. Trzeba jednak uważać by nie przesadzić!

Soda - Można spróbować dodać pół łyżeczki sody oczyszczonej. Ten składnik ma odczyn zasadowy, więc zmniejszy kwaśność potrawy.

Ryż - Okazuje się, że zawsze warto mieć go w kuchni. Wystarczy pogotować go w zbyt kwaśnym daniu dzięki czemu zneutralizujemy zbyt kwaśny smak.

Zobacz również

4. Festiwal Białej Kiełbasy w Opalenicy uważa się za otwarty!

4. Festiwal Białej Kiełbasy w Opalenicy uważa się za otwarty!

Noc Muzeów w Koninie [FOTO]

Noc Muzeów w Koninie [FOTO]

Polecamy

To już oficjalne – wiemy, kiedy pojawi się GTA 6

NOWE FAKTY
To już oficjalne – wiemy, kiedy pojawi się GTA 6

Odkomarzanie działki a regulamin ROD. Lepiej go sprawdź, aby uniknąć kłopotów

Odkomarzanie działki a regulamin ROD. Lepiej go sprawdź, aby uniknąć kłopotów

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja