3 z 16
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kotleciki drobiowe w serowej panierce
Składniki:
2 piersi z kurczaka
2 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki mąki orkiszowej jasnej
2 łyżki tartego parmezanu
4 łyżki tartego sera cheddar
1 kopiasta łyżeczka mielonej papryki słodkiej
2/3 łyżeczki papryki ostrej
1 łyżeczka kurkumy
sól, pieprz
olej
Sposób przygotowania:
Jajka mieszamy w misce z jogurtem, aż do połączenia. Dodajemy mąkę, oba sery, kurkumę oraz mieloną paprykę słodką i ostrą, mieszamy łyżką.
Piersi kurczaka dzielimy na mniejsze porcje. Każdą z nich rozbijamy na równej grubości kawałki, oprószamy solą oraz pieprzem i obtaczamy w przygotowanym cieście.
Na patelni rozgrzewamy większą ilość oleju. Smażymy partiami kotlety, z obu stron na złoto, na średnim ogniu.