W ramach programu "Rączka gotuje" poszukamy smaków rodem z Wisły. Dania zostaną przygotowane według tradycyjnych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie w wiślańskich rodzinach. Warto dodać, że nie będą to dania kuchni góralskiej, lecz typowo wiślańskiej.
Pan Remigiusz Rączka będzie gotował w towarzystwie Pani Bronisławy Bujok - kucharki Hotelu Pod Jedlami, zlokalizowanego w pobliżu centrum Wisły (ul. Beskidzka 17). Co ciekawe - jednym z ogromnych atutów obiektu jest piękna panorama, roztaczająca się z okien pokoi hotelowych.
Emisja nagranego programu planowana jest w TVP Katowice na sobotę, 23 kwietnia, natomiast dzień później przygotowywanych dań będzie można spróbować właśnie przy górnej stacji kolei Skolnity Ski & Bike. Wiślańskie menu jest również dostępne dla Gości Hotelu Pod Jedlami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?