Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Śląskie: Trwają inspekcje zajazdów i restauracji. I nie jest dobrze!

KD
Zajazdy, restauracje, miejsca, w których serwują nam posiłki, właśnie są pod lupą pracowników Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej w Katowicach.

- Nie jest najlepiej - przyznaje Katarzyna Kielar, rzeczniczka katowickiej Inspekcji Handlowej.

Ponad 30 proc. towarów, jakie były sprzedawane lub wykorzystywane do produkcji dań serwowanych klientom, przekroczyły termin ważności. Plastry wędzonego łososia w koszu na śmieci powinny się znaleźć ponad 7 miesięcy przed wizytą kontrolerów, a dania przyprawiano przeterminowanymi nawet o trzy lata przyprawami. Np. w Goczałkowicach-Zdroju pierogi z kapustą i grzybami nie zawierały grzybów. Do tego restauratorzy notorycznie serwują mniejsze porcje niż piszą w menu.

Możesz dowiedzieć się więcej: Zarejestruj się w DZIENNIKZACHODNI.PL/PIANO


*Marsz Autonomii 2012: ZDJĘCIA, WIDEO, OPINIE
*Olimpiada w Londynie 2012: RELACJE, ZDJĘCIA, CIEKAWOSTKI
*KONKURS FOTOLATO 2012:
Przyślij zdjęcia, zgarnij nagrody!

Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!