- Nie jest najlepiej - przyznaje Katarzyna Kielar, rzeczniczka katowickiej Inspekcji Handlowej.
Ponad 30 proc. towarów, jakie były sprzedawane lub wykorzystywane do produkcji dań serwowanych klientom, przekroczyły termin ważności. Plastry wędzonego łososia w koszu na śmieci powinny się znaleźć ponad 7 miesięcy przed wizytą kontrolerów, a dania przyprawiano przeterminowanymi nawet o trzy lata przyprawami. Np. w Goczałkowicach-Zdroju pierogi z kapustą i grzybami nie zawierały grzybów. Do tego restauratorzy notorycznie serwują mniejsze porcje niż piszą w menu.
Możesz dowiedzieć się więcej: Zarejestruj się w DZIENNIKZACHODNI.PL/PIANO
*Marsz Autonomii 2012: ZDJĘCIA, WIDEO, OPINIE
*Olimpiada w Londynie 2012: RELACJE, ZDJĘCIA, CIEKAWOSTKI
*KONKURS FOTOLATO 2012:
Przyślij zdjęcia, zgarnij nagrody!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?