Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Smakowite specjały na targach mięsnych w Sosnowcu

Katarzyna Domagała
Targi Meat Meeting w Sosnowcu
Targi Meat Meeting w Sosnowcu Katarzyna Domagała
W Expo Silesia zakończyła się trzecia edycji Tragów Przemysłu Mięsnego Meat Meeting oraz Targów Wyposażenia Hoteli, Gastronomii i Cateringu Hotel - Gastro.

W ciągu trzech dni swoje smakowite specjały i urządzenia najnowszych generacji prezentowało ponad 70 firm z całej Polski.

Innowacyjnym produktem targów okazał się uniwersalny piec konwekcyjny, w którym można również wędzić. Zaś tytuł wyrobu najwyższej jakości przyznano twarożkowi wiejskiemu z błonnikiem, produkowanemu w Sokołowie Podlaskim. Piec spodobał się nie tylko jury. - Mam nadzieję, że urządzenia, które większość rzeczy robią same w przyszłości znajdą się w naszych domach - mówi Maciej Bogocz, z Jastrzębia Zdroju.

W programie targów nie zabrakło atrakcji dla zwiedzających. Były pokazy, prezentacje i degustacje. Sporym zainteresowaniem cieszyło się stoisko z winami. Można było tam poznać smaki rodem z Argentyny, Gruzji, Hiszpanii czy Chile. Barmani z Extreme Bar zafundowali prawdziwe show latających w powietrzu butelek i shakerów.

Wystawę odwiedziło ponad 3,5 tys. zwiedzających.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty