Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Panierowane kotlety pod pierzynką

składniki:

500 g fileta z indyka
przyprawa gyros
czosnek granulowany
słodka papryka
sól
pieprz
Farsz

4 ogórki korniszony
150 g sera żółtego
2 łyżki majonezu
Panierka

1 szklanka mąki
2 jajka
200 g płatków kukurydzianych

sposób przygotowania:

Fileta umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rozbić tłuczkiem.
Przyprawić przyprawami z obu stron.
Każdy kotlet panierować kolejno w mące, jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Ogórki oraz ser żółty zetrzeć na tarce. Przełożyć do miski, dodać majonez i wymieszać.
Usmażone kotlety przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kawałek wyłożyć porcję farszu.
Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać przez ok. 15 minut.

TOP15 pomysłów na obiad. Pyszne przepisy dla każdego. Pozbądź się monotonii ze swojej kuchni i zaskocz nowymi smakami! Sprawdź

TOP15 pomysłów na obiad. Pyszne przepisy dla każdego. Sprawdź!

Zobacz również

Poznaliśmy Menedżerów Roku Województwa Śląskiego 2023! Kto zwyciężył?

Poznaliśmy Menedżerów Roku Województwa Śląskiego 2023! Kto zwyciężył?

Zakład brachyterapii w sądeckim szpitalu już gotowy. Wkrótce przyjmie pacjentów

Zakład brachyterapii w sądeckim szpitalu już gotowy. Wkrótce przyjmie pacjentów

Polecamy

Polscy zapaśnicy z wielkimi nadziejami przed olimpijską kwalifikacją w Stambule

Polscy zapaśnicy z wielkimi nadziejami przed olimpijską kwalifikacją w Stambule

Gwiazda reprezentacji Polski koszykarzy już w maju powalczy o igrzyska olimpijskie!

Gwiazda reprezentacji Polski koszykarzy już w maju powalczy o igrzyska olimpijskie!

Szpital w Żorach ma nowe łóżka dla rodziców małych pacjentów

Szpital w Żorach ma nowe łóżka dla rodziców małych pacjentów