Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje w Bufecie Country w Kobiórze: Łzy, trzaskanie patelniami i tirowcy

KAP
Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler bufet Country
Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler bufet Country
Ze smutnego miejsca z niedobrym jedzeniem Bufet Country przeistoczył się w amerykański bar

Flaczki śmierdzące g..., architektura austriackiego zajazdu, tzatziki do hamburgera, stek z wieprzowiny, wystrój okropny - tak Magda Gessler podsumowała Zajazd Bufet Country w Kobiórze, który był głównym bohaterem 2. odcinka 10 serii Kuchennych Rewolucji, wyemitowanego 11 września.

Bufet Country przy DK1 prowadzi małżeństwo, które poznało się w Polsce, ale pobrało w Las Vegas. Panu Adamowi zamarzyła się kanjpa w stylu country, więc taką (w swoim mniemaniu) wybudował. Miała ją prowadzić żona Monika, czy chciała czy nie. Jednak żonie wcale się to nie podoba, i to widać w Bufecie Country.

Kuchenne Rewolucje w Bufet Country - DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

- Tu jest dupa. Kotlet niemiecki zamiast amerykańskiego hamburgera. To miejsce nie przypomina żadnego na świecie, a napewno nie Amerykę - powiedziała Magda Gessler pierwszego dnia.

Okazuje się, że to miał być pawilon handlowy, ale Adamowi zachciało się zajazdu i baru. - Miał być klimat amerykański, a nie jedzenie - tłumaczył Adam brak prawdziwego amerykańskiego jedzenia. - Dlaczego tak spieprzyliście to jedzenie? - pytała Magda Gessler, retorycznie.

Po inspekcji w kuchni okazało się, że wszędzie jest brud. - Czy ja mogę prosić drabinę i szmatę? - pyta Magda Gessler i sama zaczyna sprzątać daszek nad barem. - To wszystko jest brudne, zwyczajnie brudne - mówi, zrzucając garnki. - Takie ma pani g... tutaj - nie przebiera w słowach.
W samej kuchni Gessler zwraca uwagę na patelnie, których dno jest wyskorobane z teflonu. Rzuca patelniami. - Całe w g... tłustego tłuszczu z frytownicy - krytykuje kolejne rzeczy.

Bufet Country działa w Kobiórze już od 5 lat. Żona właściciela płacze, mówiąc, że robi z siebie głupka, a Magda Gessler wybiera się na pobliski parking, gdzie wchodzi do jednego z tirów. Pyta przez CB radio, czego brakuje kierowcom w trasie? - Świeżego jedzenia - słyszy.

- To będzie miejsce wytapetowane w kratę, by było tu przyjemnie, będzie dolewka kawy za darmo, porządne, duże hamburgery - informuje załogę. Plus żeberka w stylu dzikiego zachodu z sosem z whisky, zupa meksykańska na wywarze wołowym.

Kolacja dla gości okazuje się sukcesem. Wszystko się udaje. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca do Kobióra. Je wielkiego hamburgera. - Jest bardzo dobry, bardzo dobre pieczywo - komplementuje. Żeberka za to okazują się samą kością, bez mięsa. - Buzi to mi dasz, jak będziesz miał żeberka - mówi na do widzenia do Adama Magda Gessler. - Cudowne hamburgery XXL, takich na tej trasie nie spotkacie - podsumowuje Kuchenne Rewolucje w Kobiórze.


*Superbudowa kadencji 2010-2014. Co się zmieniło w naszych miastach. [PLEBISCYT]. Głosuj, lub zgłoś kandydata
*Kto ma zagrać na meczu otwarcia stadionu Górnika Zabrze? ZAGŁOSUJ
*Motocykle 125 cm3 na prawo jazdy kat. B WYBIERZ NAJLEPSZY
*Nasz elementarz za darmo [ZOBACZ WSZYSTKIE CZĘŚCI PODRĘCZNIKA]

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!