MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wielka inauguracja Bayer Landhaus po "Kuchennych rewolucjach". Oto nowe potrawy, rodem z Bawarii. Ile za nie zapłacimy?

Aleksandra Wielgosz
Aleksandra Wielgosz
Piotr Sobierajski
Piotr Sobierajski
Bayer Landhaus od 13 kwietnia zaprasza klientów po "Kuchennych rewolucjach"Zobacz kolejne zdjęcia/plansze. Przesuwaj zdjęcia w prawo naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
Bayer Landhaus od 13 kwietnia zaprasza klientów po "Kuchennych rewolucjach"Zobacz kolejne zdjęcia/plansze. Przesuwaj zdjęcia w prawo naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE Lucyna Nenow
"Kuchenne rewolucje" całkowicie zmieniły oblicze włoskiej pizzerii Meltini w Katowicach. W sobotę 13 kwietnia pierwsi goście mieli okazję zobaczyć, jak teraz wygląda Bayer Landhaus i posmakować nowych potraw, zaproponowanych przez Magdę Gessler.

Już na pierwszy rzut oka widać, że to miejsce na Ligocie, przy ul. Tomasza 12, przy skrzyżowaniu z Rolną, zmieniło się całkowicie. Gości wita na ścianach fototapeta z bawarskimi, charakterystycznymi budynkami, nie brakuje także obrazów z wizerunkami bawarskich kobiet, ilustrujących biesiadny klimat.

- Mamy nareszcie Bawarię na Śląsku. Trafiłam na szefa Igora, miodowy cud w Katowicach, na ulicy Tomasza znajdziecie leberkäse, semmelknodel, sałatę bawarską ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim – zachęca do odwiedzin Bayer Landhausu po „Kuchennych rewolucjach” Magda Gessler.

W karcie dań znalazło się faktycznie kilka potraw, które mają zachęcać gości do odkrywania nowych smaków. Sałatka bawarska ze szparagami kosztuje 47 zł. Leberkäse, czyli pasztet podawany z surówką z białej rzepy i opiekanymi ziemniakami to wydatek 57 zł, za semmelknodel – trzy sztuki knedli bawarskich w omaście zapłacimy 19 zł. Danie główne, a więc pieczeń wieprzowa z sosami i knedlami bawarskimi kosztuje 89 zł. Zupa z soczewicy z serdelką i grzanką kosztuje 27 zł, a deser w postaci kremu bawarskiego z musem malinowym to wydatek 32 zł.

Pizzeria Meltini w Katowicach istniała od trzech lat. W swoim menu dotychczas oferowała przede wszystkim różnego rodzaju pizze, ale również pierogi, pasty i makarony zapiekane. Lokal cieszył się do tej pory dobrą opinią klientów.

Mimo tego właściciele postanowili skorzystać z pomocy sławnej restauratorki. Jak informowali w swoich mediach społecznościowych lokal był zamknięty od 7 kwietnia, a 10 kwietnia nastąpiła kulminacyjna kolacja. Wydaje się, że wszystko poszło zgodnie z planem. Magda Gessler umieściła post w swoich mediach społecznościowych, w którym zachwyca się rewolucją.

W sobotę 13 kwietnia w Bayer Landhausie pojawili się pierwsi goście, którzy zamawiali dania z nowej karty. Jak zobaczycie w naszej galerii zdjęciowej prezentują się one bardzo smakowicie. A kiedy zobaczymy odcinek „Kuchennych rewolucji”, prezentujący cały przebieg kulinarnych i nie tylko zmian? Na ten moment musimy poczekać do jesieni. Nowych dań można spróbować natomiast już dziś.

Nie przeocz

Musisz to wiedzieć

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Tragiczne zdarzenie na Majorce - są zabici i ranni

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera