Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

„Kuchenne Rewolucje" w „Szynku u Fojermana" w Rybniku MENU + ZDJĘCIA

Aleksander Król
Kuchenne Rewolucje w Szynku u Fojermana w Rybniku. 14 marca emisja odcinka w TVN
Kuchenne Rewolucje w Szynku u Fojermana w Rybniku. 14 marca emisja odcinka w TVN Aleksander Król
14 marca, o godzinie 21.30 telewizja TVN wyemituje odcinek „Kuchennych rewolucji" w Rybniku - Golejowie w restauracji „Szynk u Fojermana". Magda Gessler zrobiła swoje rewolucje w Golejowie we wrześniu ubiegłego roku. Dziś emisja odcinka.

„Kuchenne rewolucje" w Rybniku. Dziś Szynk u Fojermana w TVN

Zobaczcie zdjęcia z Szynku u Fojermana:

Magda Gessler zrobiła Kuchenne Rewolucje w Rybniku - Golejowie we wrześniu ubiegłego roku. Emisja odcinka zrealizowanego w restauracji „Szynk u Fojermana" w TVN dziś (14 marca o godzinie 21:30).

Przypomnijmy na uroczystej kolacji w Szynku u Fojermana był między innymi prezydent Rybnika Piotr Kuczera.

Jak smakowała panu kolacja z Magdą Gessler w Golejowie? - pytaliśmy już po kolacji prezydenta Rybnika.

Ujął mnie przede wszystkim galet, który przywołał wspomnienia z dzieciństwa. Myślę, że jest to inicjatywa, która marketingowo może pomóc w Golejowie. Dobrze, że znawczyni dobrych smaków pojawiła się w Rybniku. Było tradycyjnie i smacznie, nie tylko pod względem kulinarnym - wystrój odmienionego lokalu nawiązuje do tradycji strażackich. Nazwa „Szynk u Fojermana” brzmi śląsko - mówił w rozmowie z Dziennikiem Zachodnim Piotr Kuczera.

Właścicielka Szynku u Fojermana była bardzo zadowolona z Kuchennych Rewolucji, jakie dokonały się w jej lokalu.

- Restauracja czynna jest od wtorku do niedzieli od godziny 12 do 20, ale w razie konieczności w weekendy możemy mieć otwarte dłużej – mówiła nam wówczas Ewa Szmurło, właścicielka lokalu Szynk u Fojermana.

W Szynku u Fojermana w Rybniku – Golejowie, przy ulicy Gliwickiej 257 można zjeść prawdziwe rarytasy!

Przystawka
Carpaccio z papryki pieczonej

Dania
Galet z nóżek z wtopionymi grzybami

Żurek śląski z jajkiem sadzonym - lejącym się żółtkiem

Kassler – wędzone mięso w sosie z grzybów z lasu, z ciemnymi kluskami i modrą kapustą z rodzynkami

Karminadle z buraczkami i ziemniaczkami

Kotlet maczany w mleku z dzikim szałotem

TYDZIEŃ Magazyn reporterów Dziennika Zachodniego

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!